گیرنده هوای فشرده که از آنها با عنوان های گوناگونی مثل تانک هوای فشرده، مخازن هوای فشرده، مخازن تحت فشاری و امثال آنها هم گفته میشود بخشی جدانشدنی از سیستم های هوای فشرده میباشد. منظور اصلی در بکارگیری از این مخازن، فرآهم کردن فضایی جهت ذخیره موقتی هوای خارج شده از کمپرسور میباشد تا اینکه بتواند زمان اوج مصرف، سیستم را جوابگو باشد و بهرهبرداری عملیات را بالا ببرد.
چرا به یک تانک ذخیره هوای فشرده احتیاج دارید
در تئوری ابزارات کمپرسور میتواند بدون احتیاج به یک گیرنده یا مخزن کار نماید، ولیکن نبودن یک تانک ذخیرۀ هوای فشرده سیکل های لود و آنلود کمپرسور را افزایش داده و کمپرسور را به زحمت میاندازد. در نظر داشته باشید که این سیکل های لود و آنلود به میزان نوسانات تقاضای هوای فشرده در کارگاه یا کارخانۀ شما وابسته است.
همانگونه که پیشتر از این نیز گفته شد، گیرندههای هوا که از آنها با عنوان هایی نظیر مخزن و تانک هوای فشرده هم گفته میشود، برای ذخیرهسازی هوای فشرده شده قبل از ورود آن به سیستم های لولهکشی و تجهیزات پنوماتیک، بکار میرود. به زبان دیگر، مخزن هوای فشرده شده به عنوان مکانیزم واسطی مابین کمپرسور و نوسانات فشار، که نتیجۀ مقدار مصرف های متغیر، عمل مینماید.
بعضی کمپرسورها به شکل “همراه با تانک” ارائه میشوند به این معنی که کمپرسور و مخزن در یک پکیج هستند و مخزن روی کمپرسورها سوار هستند. این تجهیزات در اماکنی که معمولاً محدودیت فضا دارند خیلی به درد بخور است؛ همینطور مخارج نصب و سفارش اولیه مخزن را نیز میکاهد. این گزینه عموماً در کمپرسورهای سایز کوچکتر، کمتر از میزان 26 کیلووات یا 35 اسب بخار، مشاهده میگردد چون که در کمپرسورهای فشار قویتر و فشار نرمال چنین عملی پکیج را بسیار سنگین و ناایمن مینماید.
اکیداً پیشنهاد میشود موارد زیر رعایت گردد.
تانک انتخابی بایستی:
- نوسانات و افت فشارات را کم نماید.
- مصارف اوج را پوشش دهد.
- مصرف انرژی را به مقدار زیادی کاهش دهد.
- ایمن باشد.
زمانی که کمپرسور را بدون درایر بکار میبریم، احتمالاً چنین پیش خواهد آمد که مخزن هوای فشردۀ شما رطوبت بگیرد. چنین رطوبت پیش آمده میتواند سلامت تجهیزات پنوماتیک شما را تهدید نماید و نتیجتاً کیفیت نهایی کار شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. رطوبت جمع شده در تانک هوای فشرده هم، چنانچه به موقع تخلیه نشود، به مرور زمان منجر به خوردگی و صدمات جدی خواهد شد. پیشنهاد می شود رطوبت تانک خودتان را بصورت روزانه تخلیه نمایید، در حالیکه کمپرسور در طول روز بطور دائم زیر بار میباشد بهتر است حتی این تخلیه بیش از یک بار هم انجام شود.
اعتقاد اشتباهی در بین مصرفکنندگان وجود داشته که فشارات زیاد درون مخزن هوا به معنای میزان هوای بیشتر برای عملیات و تجهیزات شماست و احتیاجی به خرید کمپرسورهای بزرگتر، حتی اگر افزایش مصرف نیز ندارید؛ چنین اعتقادی صحیح نبوده و فشارات تانک شما باستی متناسب با فشارات خروجی کمپرسورتان باشد. به عنوان مثال چنانچه کمپرسور میزان سرعت ثابت تنظیم شده باشد تا در فشار 125 psig یا 8 بار عمل کند، مخزن هوای شما بایستی حداقل برای 150 psig یا 10 بار طراحی شود.
به عنوان یک قاعده به یاد داشته باشید که هر 2 psig یک درصد انرژی کمپرسورتان را مصرف مینماید (هر یک بار هم معادل 7درصد). توجه به چنین قاعدهای به بهینهسازی میزان مصرف انرژی کمک میکند.
کاربرد مخازن هوای فشرده:
مخازن هوای فشرده برای زمانهای اوج مصرف خیلی کاربردی و ضروری است و میتواند هوای فشرده را بدون اینکه احتیاجی به کمپرسورهای بزرگتر باشد تامین نماید. مخازن هوای فشرده از خاموش و روشن کردن دستگاه و استهلاک زیادش پیشگیری مینماید.
مخازن هوای فشرده با جریانات و انرژی های کمتر هوای فشرده را تولید مینماید و همین مورد موجب کاهش مخارج مصرفی میگردد. مخازن هوای فشرده از وارد شدن آب کندانس شده به قسمت لولههای انتقالی، کاملاً پیشگیری میکند. مخازن هوای فشرده به شکلی عمل مینمایدکه در مرحله اول موجب خنک شدن هوای فشرده میگردد و همینطور یک مقداری از رطوبت و روغنی که در هوا موجود است را جداسازی میکند.
در خرید مخازن هوای فشرده بایستی نکاتی را مد نظر داشته باشید:
سایز مخزن هوای فشرده از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. چنانچه مخزنی بیش از اندازه بزرگ شود در مواردی موجب خاموش شدن آن میگردد و در مقابل آن چنانچه بیش از اندازه هم کوچک باشد موجب افت فشارات در کمپرسور و صدمه دیدن دستگاه میگردد.
ورق مخازن هوای فشرده بایستی از مرغوبترین نوع ورق های تولید شده باشد و همینطور جوشکاری آن هم به شکل کاملاً حرفهای و اصولی انجام شود. ضخامت ورق های مخازن هوای فشرده هم حائز اهمیت است و برحسب فشارات و ضریب خوردگی آنها مشخص میگردد. در زمان خرید مخازن هوای فشرده، قطر و ابعاد را در نظر قرار دهید. ابعاد و قطر مخزن هوای فشرده نبایستی به شکلی باشد که از درب های ورودی موتورخانه و به شکل کلی محلی که قرار است مخزن در آنجا نصب گردد عبور ننمایند.
به طور خلاصه مخزن هوای فشرده کارهای زیر را انجام می دهد: بکار بستن نوسانات (Pulsations) ایجاد شده ناشی از کمپرسورهای پیستونی. تامین نمودن هوای فشرده شده در تایم های اوج مصرف بدون اینکه احتیاجی به استفاده از کمپرسور بزرگتر باشد.
کاستن تعداد سیکل های بارگذاری (Load/Unload) و خاموش و روشن (Start/ Stop) که موجب کارکردهای بهینه کمپرسورهای نوع اسکرو و کاستن تعداد دفعههای روشن و خاموش شدن موتور میشود. اکثر کمپرسورها یک سیستم حفاظتی دارند که بسته به میزان توانشان اجازه نمیدهد کمپرسور بیشتر از تعداد مشخصی در ساعت خاموش و روشن شود. جدا کردن میزانی از رطوبت و روغن موجود در هوای فشردهای که تولید شده.
ظرفیت مورد احتیاج مخازن هوای فشرده بر طبق انجام مطلوب وظیفههای فوق محاسبه میگردد و بر طبق یک قانون کلی بایستی حداقل برابر با یک گالن که به ازای هر CFM خروجی کمپرسور گردد. برای مثال چنانچه ظرفیت کمپرسور 1000 CFM میباشد، مخازن هوا بایستی حداقل حدود1000 گالن ظرفیت را دارا باشد. گاهی امکان دارد ظرفیت مورد احتیاج مخازن تا چند برابر این میزان نیز افزایش بیابد.
بایستی در نظر بگیرید که به جهت انجام وظیفه ردیف اولی، نوسانات مصرف نقش به سزایی در حجم مخزن داشته است. جهت این منظور بایستی نخست نوسانات مصرف هوای فشرده را در واحدهای زمان به شکل دیاگرام رسم کرد، سپس با توجه به میزان مینیموم و یا ماکزیموم مصرفی در واحدهای زمان، جهت خطی نمودن مصرف (یا حذف نوسان ها) حجم مخازن را محاسبه کرد بدیهی میباشد هر چقدر دامنه تغییرات مصرفی در واحد زمان بالاتر باشد میزاغن حجم مخازن نیز بایستی افزایش بیابد. همینطور در برخی صنایع میزان مصرف به شکل خطی میباشد و بطور دائم مقدار ثابتی هوا مصرف میشود که در این حالت به جهت برآورده شدن وظیفههای دیگر، از مخازنی با حجمی کمتر استفاده میگردد.
چنانچه در زمینه خرید و تعمیر انواع مخازن هوای فشرده نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید، حتماً با تلفن های واتساپ شرکت بادرو کمپرسور تماس بگیرید.
دیگر محصولات شرکت بادرو
سندبلاست
سندبلاست روی سطوح مختلفی از جمله شیشه، فلز، سنگ، چوب، دندان، بتن و… مورد استفاده قرار میگیرد. سندبلاست روی سطوح مختلف، کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه این کاربردها را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
پیکور بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین آنها می توان از چکش های بادی توکو ژاپن و چکشهای بادی تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.
کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو روغن پاشش oil inject ساخت کمپانی RotorComp آلمان بوده که با یک الکتروموتور ساخت موتوژن تبریز یا جمکو مونتاژ میشود. رادیاتور کمپرسور از نوع آلومینیومی و تابلو برق هیوندا کره میباشد که بصورت انتقال تسمهای و یا سفارش کوپل مستقیم میباشند.
کمپرسور پیستونی
کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی میگردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال مینماید. در ظرفیت های بزرگتر از ۵۰۰ لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق میباشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری میباشد که جدول فنی به شرح زیر میباشد.
آنلودر کمپرسور
در دستگاه های کمپرسور اسکرو، کنترل نمودن فشار هوا به وسیلهی رگلاتور یا آنلودر کمپرسور انجام میپذیرد که کار باز و بسته شدن به وسیلهی شیرهای برقی که به آنلودر متصل میباشد، انجام میگیرد که البته در شرایط عادی بسته است و در زمان جریان باز میگردد تا عمل مکش هوا بوسیلهی ایرند انجام گیرد و بعد فشرده سازی انجام میگیرد.
پیکور برقی
بتنکن و پیکور برقی دستگاههایی میباشند که جهت تخریب سنگ، بتن وآسفالت کاربرد دارد و جهت طبقهبندی راحتترنسبت به حجم و توانش، میتوانیم آنها را گروهبندی نماییم و از کوچکترین نوع چنین ابزارهایی که دریل بتنکن میباشد تا رده متوسطش که به اسم چکش های تخریبی معروف میباشند و بزرگترین آنها که پیکور نام دارد دسته بندی مینماییم.
درایر
آسانترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار میتوانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن میگردد. شما میتوانید درایر تبریدی را نیز از وبسایت بادرو خریداری نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.