درایر

آسان‌ترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار می‌توانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن می‌گردد.

هوای تولید شده توسط درایر کمپرسور حدود ۲۰ – ۳۰ درجه گرمتر از هوای محیط می‌باشد و هوای تولید شده در مخزن آرام آرام خنک می‌گردد و  موجب تبدیل شدن بخار هوا به آب می گردد و مقدار قابل توجهی ذرات آب و روغن و ناخالصی های دیگر به همراه دارد مخصوصا بخار آب که ممکن است داخل هوای فشرده متراکم شود و سپس وارد خط توزیع هوا گردد و موجب اکسیداسیون و خوردگی و تخریب جدی به تجهیزات خط تولید گردد بدین منظور باید از درایرها استفاده می‌شوند. آمازون
درایرها به دو گروه درایر تبریدی و جذبی دسته بندی می‌شوند، اما چیزی که ممکن است شما را متعجب کند، درباره شرایط محیط و حساسیت ماشین آلات است. کلیه  دستگاه های درایر صنعتی از نظر چیدمان باید بعد از کمپرسور جا داده شوند و تله آبگیر هم پس از آن دو قرار گیرد.استفاده از هوای خشک و تمیز برای همه نوع کاربردهای هوایی بسیار مهم است. رطوبت یا آلودگی هوا، می‌تواند اشکالات پیچیده ای در سیستم ایجاد کند. این عوارض بهره وری را کاهش می‌دهد و ممکن است کیفیت تولید محصولات نهایی را تحت تأثیر قرار دهد. ما از اهمیت هوای فشرده با کیفیت بالا آگاه هستیم و تضمین می‌کنیم که بالاترین کیفیت هوا را در اختیار مشتریان خود قرارمی‌دهیم.

شرکت میکروپور واقع در ترکیه بوده و بصورت تخصصی با بیش از 500 نیرو در زمینه تجهیزات فیلتراسیون و تولید درایرریدی و جذبی و میکروفیلترهای میکرونی فعالیت دارد در ادامه انواع مختلف درایر ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

راهنمای خرید دایر

با توجه نکاتی که خواندید حتما متوجه شدید که درایر به منظور جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی تولید شده است. پس باید برای خرید آن به نکاتی توجه کرد و پارامترهای مهمی را در این خصوص در نظر گرفت. این نکات شامل، ظرفیت و میزان دبی هوای تولید شده، دمای محیط و رطوبت در اطراف کمپرسور، دمای ورودی هوای فشرده شده و فشار کاری آن است. هر دستگاه ظرفیت، پتانسیل و انرژی مخصوص به خود را دارد. پس در خرید آن توجه کرده و برای تصمیم گیری نهایی با مشاوران فروش مجموعه بادرو کمپرسور مشورت نمایید. همچنین نکات زیر به صورت موردی آورده شده، آن ها را نیز در نظر بگیرید.

  1. حداکثر فشار باید به گونه ای باشد که توانایی کشیدن هوا و جداسازی رطوبت را داشته باشد.
  2. حداکثر جریان باید از جریانی که کمپرسور تولید می‌کند، بیشتر باشد.
  3. توجه به دمای ورودی باید در اولویت قرار گیرد زیرا اگر دما زیاد باشد نه تنها رطوبت را از بین نمیبرد بلکه باعث خرابی دستگاه می‌شود. پس دمای ورودی در کمپرسور درایر باید همیشه کنترل گردد.
  • جدول و مشخصان فنی درایر ها
  • انیمیشن و ویدیوی جذاب از عملکرد درایر تبریدی
  • محصولات متنوع و مدل های مختلف درایر تبریدی
دستگاه درایر یکی از بهترین راه کار ها برای جدا کردن آب از هوای فشرده است که توسط درایر این عمل به خوبی انجام میگیرد.

نحوه تشکیل آب در سیستم هوای فشرده

کمپرسور هوای محیط را مکش کرده و فشار آن را به 7 برابر فشار هوایی که در محیط است می‌رساند؛ هوای محیط به‌صورت عادی دارای مقداری آب به‌صورت بخار شده است. نکته‌ای که در این مرحله وجود دارد این است که هوا قابلیت فشرده شدن را دارد اما آب این قابلیت را ندارد. برای درک بهتر این مثال را در نظر بگیرید:
کمپرسور 7 مترمکعب هوا را مکش و آن را فشرده می‌کند سپس آن را تبدیل به 1 مترمکعب هوا با فشار 7 بار می‌کند. این 7 مترمکعب هوای که وارد شده دارای مقداری آب بوده که پس از فشرده‌سازی حجم آن به 1 مترمربع می‌رسد اما حجم آب همان قدر باقی می‌ماند؛ به بیان ساده‌تر مقدار ابی که در 7 مترمکعب وجود داشت در 1 متر آن نیز وجود دارد. نکته‌ای که وجود دارد این است که با بالارفتن دما، هوا مقداری بیشتری آب را نگه داشته و برعکس با پایین آمدن دما توانایی هوا در نگهداری رطوبت کم می‌شود؛ زمانی که هوا از کمپرسور خارج می‌شود دما 20 الی 30 درجه گرم‌تر از محیط بوده اما به‌مرورزمان هوا در مخزن خنک شده و بخار آب در هوا به مایع تبدیل شده و در مخزن جمع می‌شود.

خشک‌کردن هوای فشرده

برای خشک‌کردن هوا چندین راه وجود دارد؛ این روش‌ها عبارت‌اند از:
• جذب شیمیایی: در این روش آبی که در هوا وجود دارد به‌صورت شیمیایی در مجاورت با مواد جاذب قرار گرفته و آب و مواد از دستگاه خارج می‌شوند.
• تغییر دما: در دمای پایین بخار آب به آب تبدیل شده و آن را جدا می‌کنند سپس با گرم‌کردن آن هوا خشک می‌شود؛ البته این پروسه در خشک‌کن‌های تبریدی رخ می‌دهد.
• جذب سطحی: در این روش آب به سطح مواد یا مواد جاذب سطحی که قابلیت دوباره تجدید شدن دارند به‌منظور دفع آب در درایر می‌روند.
به جز 3 مورد گفته شده از درایرهای تبریدی و درایرهای جذبی نیز استفاده می‌شود که در ادامه به بررسی دقیق این دو مورد می‌پردازیم.

نکات مهم در انتخاب درایر

هنگام خرید درایر باید به سه نکته  توجه داشت: حجم هوا، ماکسیم فشار و نوع درایر تبریدی یا جذبی. درایرهای تبریدی از لحاظ قیمت و مصرف انرژی اقتصادی تر هستند.

قیمت خرید و هزینه برق مصرفی تنها هزینه های شما نیستند، هزینه پنهان دیگری در خرید درایر وجود دارد.

افت فشار در سیستم

درایر ها به طور معمول سبب افت فشار تا ۰٫۳ bar می شوند. این بدین معناس که باید کمپرسورتان را  در فشار بالاتر تنظیم کرد این  امر سبب مصرف بیشتر برق می شود. کیفیت درایرها تاثیر مستقیم در افت فشار دارد.

دوم اینکه اگر قصد خرید درایر جذبی دارید  توجه کنید که به چه روشی احیا انجام می شود. اگر فرایند احیا مواد جاذب به وسیله هوای فشرده صورت می پذیرد این به این معناست که ۱۵% تا ۲۰ % از ماکزیمم ظرفیت درایر هدر می رود.

درایرکمپرسور

درایر کمپرسور چیست؟

این روزها استفاده از کمپرسورهای هوای فشرده در صنایع بزرگ و کوچک به‌وفور دیده می‌شود به همین دلیل داشتن هوای فشرده‌ای که پاک و تمیز بوده و فاقد هرگونه آلودگی‌های محیطی و رطوبت باشد یکی از مهم‌ترین موارد است که با کمک درایرها صورت می‌گیرد. انتخاب این گزینه و استفاده از این دستگاه از ایجاد رطوبت و زنگ‌زدگی جلوگیری که یکی از مشکلات اصلی در سیستم لوله‌کشی است جلوگیری کرده و باعث می‌شود احتمال خرابی و آسیب ابزارهایی که متصل به سیستم هوای فشرده کمپرسور هستند به کمترین میزان ممکن برسد. در واقع استفاده از درایر یکی از موضوعات اساسی و اصلی در ایجاد تمیزی و پاکیزگی هوای فشرده خروجی از پمپ باد است اما باید به این موردتوجه کرد که به جز این مورد باید از تله آبگیر کمپرسور و میکرو فیلتر نیز استفاده کرد تا بتوان تمیزی و پاکی هوا را تا 99 درصد افزایش داد.

من جمله مزایای بکارگیری رطوبت گیر تبریدی در سیستم  هوای فشرده می‌تواند به بالا کیفیت هوا، عمر مفید ماشین آلات مصرف کننده ی هوای فشرده، سهولت در کار کرد دستگاه، پیشگیری از یخ زدگی، پیشگیری از زنگ زدگی، پیشگیری از رسوب گرفتن و همینطور بالا رفتن ایمنی بهداشتی در ماشین آلات اشاره کرد.

در بسیاری از صنایع از جمله صنایع غذایی، رنگ، دارویی و … هوای خروجی از کمپرسور نباید دارای رطوبت باشد. به همین دلیل درایر کمپرسور  از مهمترین واحد های سیستم هوای فشرده است. عملکرد درایر بصورت تبخیر کردن رطوبت هوا میباشد. درایر های تبریدی از لحاظ قیمت و مصرف انرژی مقرون به صرفه هستند. شرکت میکروپور ترکیه با کیفیت ترین درایر های تبریدی را ارایه میکند. درایر ها بر اساس سرد کردن و پایین اوردن دما میتواند رطوبت را به طور کامل از هوای فشرده حذف کند.

درایرهای  IC دارای کندانسورهای استاتیک بدون فن خنک کننده هستند. این دستگاه ها باعث صرفه جویی در انرژی و دارای طراحی متناسب و یکپارچه هستند. این خشک کن ها دارای عمر طولانی و نیاز به نگهداری کمتری هستند. بیشتر در بیمارستان ها و آزمایشگاه ها و مطب های دندانپزشکی  کاربرد دارند. همچنین در شرایطی که نیاز به هوای خشک با هزینه کمتر باشد مورد استفاده قرار میگیرد.

هوای تمیز و خشک از جمله موارد بسیار مهم و ضروری در صنایع می باشد. وجود آلودگی و رطوبت موجب ایجاد خطاهایی در سیستم هوای فشرده میشود. درایر ها نقش مهمی در کاهش آلودگی و کیفیت محصول نهایی ایفا میکنند. هر خشک کن مطابق با جریان خود با اجزای مناسب طراحی میشود تا کمترین انرژی را مصرف کند. از جمله مزایای درایر های mkp میتوان به افت فشار و مصرف انرژی کم اشاره کرد. سوییچ های فشار، موتور فن کندانسور را برای صرفه جویی در انرژی کنترل میکنند و به سیستم اجازه میدهند تا در شرایط دلخواه کار کنند.

با انجام این کار می‌توانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن می‌گردد.

درایر سری(IS( MKE
Pressure Drop
mbar
Connection SizeCapacity
m3/h
Model
170“1/238IS 20
280“1/253IS 30
250“1/270IS 35
100“3/4100IS 40
220“3/4155IS 50
320“3/4190IS60
220“1 1/2210IS 70
320“1 1/2305IS 80
200“1 1/2375IS 90
310“2495IS 100
240“2623IS 110
150“2930IS 120
190“21200IS 130
350“31388IS 140
290“31800IS 150
190“32500IS 160
350“32775IS 170
270DN1003330IS 180
380DN1003915IS 190
320DN1005085IS 200
350DN1005850IS 210
320DN1506975IS 220
350DN1507875IS 230
350DN1509000IS 240
350DN20010500IS 250
350DN20012500IS 260
درایر سری IC
Pressure DropAbsorbed Power
kw
Connection SizeCapacity
m3/h
Model
1400.281/2″50IC50
1700.311/2″70IC70
2000.433/4″100IC100
1800.563/4″130IC130

نکات مهم زمان خرید درایر تبریدی

قبل از خرید این وسیله باید به چند نکته توجه کرد؛ این موارد عبارتند از:
• ماکسیمم فشار: حداکثر فشاری که درایر دارد باید بیشتر از حداکثر فشار کمپرسور باشد.
• ماکسیمم جریان: بیشترین جریانی که قابلیت عبور از درایر دارد باید بیشتر از ماکسیمم جریانی که کمپرسور دارد باشد. دقت داشته باشید درصورتی‌که حجم درایر کمتر از حجم هوای تولید شده توسط کمپرسور باشد این مورد باعث افت شدید درایر می‌شود؛ درصورتی‌که این مشکل پیش اید مجبور به افزایش فشار کاری کمپرسور می شوید که این مورد نیز باعث بالارفتن مصرف برق می‌شود که در این شرایط خشک‌کن قادر به حذف کامل رطوبت نیست.
• دمای ورودی: درایر دارای یک دمای بالای ورود است و درصورتی‌که دما از این مقدار بیشتر شود باعث آسیب رسیدن به قطعات درایر شده و همچنین رطوبت‌گیر ظرفیت رسیدن به نقطه شبنم مناسب را از دست می‌دهد. کمپرسورهای انواع مختلفی دارند و برخی دارای After cooler بوده که این گزینه هوای تولید شده را به 40 درجه رساند و کمپرسورهای بدون این گزینه در آنها دما تقریباً 80 درجه بالاتر می‌رود؛ با توجه این مورد دمای هوا را بررسی کنید و درایرهایی که متناسب با شرایط هستند و قابلیت تحمل دمای موردنظر را دارند تهیه کنید.
• ماکسیمم دمای هوای محیط: یکی از موارد تأثیرگذار در عملکرد درایر دمای هوای محیط است؛ درصورتی‌که دمای هوا بالا باشد احتمال خاموش شدن درایر به‌خصوص در روزهای گرم تابستان وجود دارد به همین دلیل مهم است که دمای اتاق کمپرسور را نیز بررسی کنید.

درایر تبریدی

شاید بخواهید بدانید که وظیفه درایر تبریدی  چیست و برای چه مورد استفاده قرار می گیرد؟ نکته مهم این است که کمپرسورها وظیفه فراهم کردن انرژی در ماشین آلات صنعتی را دارند. اما ممکن است به دلیل وجود نم و ذرات آب، این دستگاه خراب شود. در نتیجه به منظور خشک کردن این فضا و از بین بردن این ذرات از درایر هوای فشرده استفاده می شود.
حال این هوای فشرده باید دارای ویژگی های بخصوصی باشد و فرد خریدار به معیارهایی همچون میزان مقدار روغن، میزان رطوبت آب، میزان ذرات معلق، دمای خارجی بعد از درایر کمپرسور باد، میزان بوی نامطبوع و باکتری هایی که در این روند ممکن است بوجود آیند، توجه نماید.
اما اگر رطوبت از بین نرود، به مرور زمان مشکلاتی همچون گرفتگی نازل ها، زنگ زدن قطعات، یخ زدن خطوط با رطوبت در زمستان، از کار افتادن عملگر پنوماتیکی، کم کیفیت شدن درایر هوای فشرده و خرابی قطعات حساس، گریبان گیر فرد خواهد شد.

درایر تبریدی به  لحاظ ساختاری و نوع سیستم به چند گروه درایر تبریدر تیپ و مدل های مختلف دسته بندی می‌گردند در درایر تبریدی دمای هوای فشرده توسط یخچالی که درون آنها تعبیه شده است تا 3 درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد. زمانیکه هوا سرد میشود بخار موجود در هوا تبدیل به مایع شده و این مایع به وسیله شیر تخلیه جدا میشود. سپس هوا دوباره گرم می‌شود تا به دمای محیط برسد. یکی از معروف ترین و پرفروش ترین نوع برند میکروپور و  محصولات این کمپانی می‌باشد و اکثریت شرکت های معتبر ایرانی از محصولات میکروپور و کیفیت و عملکرد رضایت کامل را دارند . درایر پرفروش مدل های IS  و IC  اشاره کرد.

انواع درایر تبریدی

درایرهای تبریدی معمولاً به دو دسته کلی تقسیم می شوند. دسته اول به صورت گردشی کار می کنند و دسته دوم نیز غیر گردشی هستند. درایرهای گردشی می توانند میزان سرد کنندگی را کم یا زیاد کنند یعنی دارای پنل تنظیم مخصوص هستند. این رویکرد باعث می شود که هزینه برق کمتر شود. از سوی دیگر مدل های غیر چرخشی وجود دارد که به نسبت نوع قبل ارزانتر هستند اما آپشن تنظیم ندارند.

کاربرد درایر تبریدی

این دستگاه عملکرد ساده‌ای دارد و به‌عنوان مبدل بین کمپرسور و قسمت ورودی هوای سالن نصب می‌شود و هوای وارد شده را تصفیه می‌کند. همچنین این دستگاه به ازبین‌بردن رطوبت و کاهش دمایی که از کمپرسور ایجاد می‌شود می‌پردازد. البته جا دارد به این نکته اشاره کنیم که برای تقریباً تمامی دستگاه‌های هوایی که رطوبت دارد مانند یک شمشیر تیز وارد شده به دستگاه است؛ این رطوبت باعث می‌شود قطعات فلزی خورده شده و طول عمر مفید آنها کاهش داده شود. از سمتی دیگر ورود رطوبت و آب در کارخانه‌های مواد غذایی باعث خراب و فاسد شدن میوه و غذاها می‌شود به همین دلیل استفاده از این دستگاه ضروری است. به‌صورت کلی استفاده از این دستگاه مفید است اما در برخی از مکان‌ها استفاده از درایر ضروری است. برای درک بهتر می‌توان به مکان‌های زیر اشاره کرد:
• کارخانه‌های بزرگ صنعتی تولید فلزات
• کارخانه‌هایی با دستگاه‌های فلزی
• کارخانه تولید مواد غذایی و تجهیزات پزشکی
• سردخانه‌ها و انبارهای نگهداری مواد غذایی و میوه‌ها

مزایای استفاده از دستگاه درایر

دستگاه درایر دارای مزیت های بی شماری است که یکی از مهمترین آن ها جلوگیری از خرابی دستگاه ها و ماشن های صنعتی با از بین بردن ذرات آب و روغن و رطوبت درون آن ها است. اما در کنار این نکته مهم، درایر موجب افزایش طول عمر سایر دستگاه ها می گردد، هزینه های اضافی را کاهش داده و باعث صرفه جویی در هزینه های مقابله با اکسیده شدن و خوردگی قطعات شده است. مهمتر از همه اینکه این دستگاه ها برای نصب به فضای زیادی نیاز ندارند و تنها کافی است که کمپرسور را عقب تر و درایر تبریدی را روبروی آن قرار دهید. اما این حالت به محل و شرایط شما بستگی دارد. برای انجام این کار حتما با مشاوران و نصب کنندگان حرفه ای صحبت نمایید.
شاید فکر کنید که این رطوبت درون دستگاه که موجب خرابی می شود، بلا استفاده است. اما سخت در اشتباه هستید، در این حالت می توان یک صافی بروی شیر برقی نصب کرد و از مایعی که بدست می آید نیز نهایت استفاده را کرد.

وظایف درایر چیست؟

این دستگاه یک وسیله ضروری در سیستم‌های هوای فشرده مانند کمپرسورها است. دو فراورده ناخواسته کلی در تمامی سیستم‌های متراکم‌سازی هوا رطوبت و میعانات است. در این سیستم‌ها آب می‌توان وارد واحدهای کمپرسور شده و به آن آسیب بزند. در این مواقع یک درایر وارد عمل می‌شود. به‌صورت کلی وظایف درایر عبارت‌اند از:
حذف آلودگی آب: در برخی از صنایع مانند جوشکاری، برش لیزی، تولید پلاسما، تولید قطعات میکروالکترونیک، صنایع دارویی، غذایی، روکش‌کاری و… به دلیل استفاده از هوای فشرده آلودگی ابی زیادی ایجاد می‌شود. در این صنایع برای خنک‌سازی تجهیزات و قطعات از هوای خشک و فشرده استفاده می‌شود. در صورت وجود آلودگی آب کارایی سیستم کاهش‌یافته و انرژی زیادی هدر می‌رود و همچنین به سیستم آسیب زیادی وارد می‌شود.
جلوگیری از خوردگی قطعات: ورود آب به بخش‌های داخلی تجهیزات باعث خوردگی روی سطح استیل یا فولادی می‌شود. در مخازن، لوله‌ها و سطح داخلی تجهیزات و … احتمال ورود و جمع‌شدن آب از طریق هوای اشباع و غلیظ شده وجود دارد. همین مورد می‌تواند زمینه‌ساز خوردگی و آسیب‌های بزرگ در تجهیزات باشد، درایرها از بروز این مشکلات جلوگیری می‌کنند.
جلوگیری از تشکیل آب: هوای فشرده معمولاً دارای آب است. مواردی مانند فشرده‌سازی زیاد تحت‌فشار و کاهش دمای آب باعث رسوب بخار آب منتشر شده می‌شود. با ورود هوای فشرده به تجهیزات خطر تجمیع آب در حفرات ریز وجود دارد؛ این اتفاق معمولاً برای دستگاه‌هایی که حساسیت زیادی دارند مانند دستگاه‌های مخصوص نظارت و اندازه‌گیری باعث ایجاد خطرات و آسیب‌های زیادی می‌شود.
جلوگیری از یخ‌زدگی: آبی که توانسته به سیستم‌های کمپرسور ورود کند احتمال اینکه یخ ببند؛ دارد. رطوبت‌گیری که دارای یخ‌زدگی است می‌توان مشکلات زیادی به همراه داشته باشد؛ برای مثال مانع حرکت اجزای پنوماتیکی دریچه‌ها و سیستم‌های اندازه‌گیری می‌شود. درایر با خروج آب فشرده از یخ‌زدن و بروز این مشکلات جلوگیری می‌کند.
جلوگیری از رشد میکروب: در صنایع غذایی و نوشیدنی از هوای فشرده استفاده می‌شود. در این صنایع بهداشت از مهم‌ترین مسائل است و ورود هرگونه آلودگی منجر به خراب‌شدن مواد غذایی می‌شود. تولیدات دارویی نیز از این گروه صنایع هستند اما سخت‌گیری‌های بیشتری دارند.
بهبود کارایی دستگاه پنوماتیکی: دستگاه‌هایی که از انرژی هوای فشرده برای راه‌انداختن موتور هوا یا توربین استفاده می‌کند به درایر نیاز دارند. دستگاه‌های آسیاب پنوماتیکی، چکش‌های برقی، مته و کمپرسورهای مختلف از این گروه هستند. در این شرایط آب به بخش‌های داخلی دستگاه ورود کرده و مانع انتقال درست نیرو و قدرت از سمت موتور می‌شود.

نکات قبل از خرید و نصب درایر

• ظرفیت درایر با کمپرسور یکی باشد.
• انتخاب محیط سرپوشیده و مناسب، دور از تابش خورشید و دارای هوای پاک
• لوله‌کشی متناسب با هوای خروجی و ظرفیت کمپرسور
• قراردادن درایر در دمای محیط متعادل
• سرویس دوره‌ای

فیلتر درایر

فیلتر درایر یا کیت برای گرفتن ذرات روغن و گرد و خاک میباشد که توسط کمپانی میکروپور در بعضی از محصولات و درایرهای تبریدی قرار داده است. این فیلترها با کد اختصاصی MKO  شناسایی میشوند. استفاده از فیلترهای اورجینال باعث درست عمل کردن و حذف کامل ذرات میکرونی میگردد که در بلند مدت همین ذرات باعث آسیب رسیدن به خط هوای فشرده و ماشین آلات مرتبط میگردد. وظیفه فيلتر دراير جذب مواد نامطلوب و رطوبت از سیستم تبرید و محافظت از آن است. در صورتی که فیلتر به رنگ زرد در بیاید یا حباب مشاهده شود بایستی فیلتر درایر تعویض گردد.

سیستم فیلتراسیون به کمک میکروفیلتر ها مانع از ورود ناخالصی هایی همچون رطوبت روغن و … به سیستم میشود.

در مورد فیلتر درایر و نصب آن چقدر می دانید؟

وظیفه اصلی که برای فیلتر Dryer تعریف شده است محافظت از سیال مبرد یا همان روغن کمپرسور است. در واقع طراحی قطعه به شکلی است که از ورود ذرات رسوب کننده جلوگیری نماید. محل اصلی نصب فیلتر مربوط به قبل از بخش ورودی است یعنی دقیقاً پیش از ساکشن سیال نصب می شود. فیلتر ها باید به صورت عمودی روی خط لوله نصب شوند. دلیل تاکید به این موضوع این است که از نیروی جاذبه زمین استفاده شود تا سیال مبرد فیلتر شود. در واقع سیال به دلیل وزن خود به سمت رطوبت گیر فرستاده می شود و در نهایت وارد کمپرسور می شود. زمانی که سرعت سیال بیشتر است تماس بیشتری با رطوبت گیر خواهد داشت.

فیلترها در سه سبک خط مایع، دو جهته و ترکیبی دسته بندی شده اند. مورد اول معمول ترین گزینه ای است که روی جریان بازگشتی سیال نصب می شود. مورد دوم که در کارخانه ها بسیار رایج است مربوط به فیلترهای دو جهته بوده که برای خط مایع نیز مناسب هستند. در این فیلترها یک شیر یک طرفه اجرا می شود و کیفیت کار بالا است.

سبک سوم فیلترهای ترکیبی هستند که روی سیستم نصب می شوند و وظیفه دارند که رطوبت را از بین ببرند. برای از بین بردن اسیدهای ضعیف و ذرات جامد معمولاً این فیلترها بهترین گزینه هستند. مدل های دیگری نیز دیده می شوند که بر اساس موقعیت پروژه عرضه خواهد شد.

درایر میکروپور

شرکت میکروپور از سال 2001 دستگاههای منحصر به فردی را طراحی و تولید کرده است که دارای ویژگی هایی از جمله عملکرد استاندارد، سایزمناسب دستگاه و راندمان بالا می‌باشند. زمانیکه فشار هوای تولید شده توسط کمپرسور بیشتر از 16 بار باشد می‌بایست از درایر میکروپور استفاده کرد. این خشک کن در صنایع مختلف از قبیل صنایع دارویی، پزشکی، صنایع تولید بطری های آب معدنی و … که از کمپرسور های فشار قوی 40 بار استفاده می‌شود کاربرد دارند. همچنین از مبدل های حرارتی تک، بلوک با لوله های فولادی ضخیم استفاده شده است که در برابر خوردگی مقاوم می‌باشد.

درایر کمپرسور؛ یکی از محصولات تولید شده در شرکت میکروپور ترکیه است که با برند میکروپور وارد بازار شده است

درایر جذبی

یکی از مهم ترین انواع درایر؛ درایر جذبی است. این دستگاه جهت از بین رفتن آلودگی ها و ذرات بخار آب و روغن بعد از کمپرسور اسکرو بوجود آمده است. شاید بخواهید بدانید که درایر جذبی و تبریدی چه تفاوتی باهم دارند، بیشترین تفاوت آن با درایر تبریدی نقطه شبنم می باشد که محدوده نقطه شبنم درایر جذبی بین 70 تا 3 درجه سانتیگراد است.
همین درایر جذبی خود از دو مدل تشکیل شده که یکی هیتردار است و دیگری فاقد هیتر. هر دو خشک کن دارای یک جفت میکروفیلتر و یک تله آبگیر است. فرق دیگر آن با درایر تبریدی در هزینه های تعمیر درایر و نگهداری آن بوده که ممکن است با توجه به ظرفیت دستگاه ها متفاوت شمرده شود.

درایر جذبی یا درایر تبریدی؟!

کدام یک از این درایر ها بهتر است؟ انتخاب درایر جذبی یا تبریدی بستگی  به دمای هوایی دارد که سیستم در آن کار می‌کند. در اکثر مواقع درایرهای تبریدی پاسخگو کار شما هستند این درایرها تا دمای هوای ۳ درجه سلسیوس آب را از سیستم حذف می‌کنند. تا زمانی که دما زیر ۳ درجه نباشد مشکلی از نظر وجود آب در سیستم مشاهده نمی‌شود ولی در صورتی که سیستم هوای فشرده شما در محیط های سرد یا خارج از فضای بسته است و دمای محیط معمولا زیر ۲ درجه سانتیگراد است درایرهای دسیکانت گزینه خوبی است.

فیلتر های داخل کابین درایر میکروپور
Model Of DryersElement Kit
IS 20 – MKE 38
IS 30 – MKE 53
MKO 50 – KIT
IS 35 – MKE 70MKO 70 – KIT
IS 40 – MKE 100
IS 50 – MKE 155
IS 60 – MKE 190
MKO 150 – KIT
IS 70 – MKE 210
IS 80 – MKE 305
IS90 – MKE 375
MKO 500 – KIT
IS 100 – MKE 495

MKO 851- KIT
IS 110 – MKE 623
IS 120 – MKE 930
IS 130 – MKE 1200
MKO 1210 – KIT
IS 140 – MKE 1388
IS 150 – MKE 1800
MKO 1820 – KIT
IS 160 – MKE 2500
IS 170 – MKE 2775
MKO 2700 – KIT
یکی دیگر از درایرها مدل ice است که از سری ice 10 تولید شده است.

بنابراین از درایر ها؛ برای جداسازی آب از های فشرده و جلوگیری از زنگ زدی استفاده میشود. که خود درایر کمپرسور به دو نوع تبریدی و جذبی تقسیم میشود.

در خرید دستگاه های درایر حتما باید به فشار، حداکثر جریان و دمای ورودی توجه کرد.

همه چیز درباره درایر و انواع آن

درایر چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که درایر یا همان خشک کن، وسیله‌ای است که وظیفه اصلی آن حذف رطوبت از هوا با خنک کردن آن است. در واقع بخار آب متراکم می‌شود و در این صورت هوا می‌تواند فشرده شود. هوایی که فشرده شده، خشک است که از این هوای فشرده شده می‌توان در صنعت استفاده کرد. درون کمپرسورها مایع وجود دارد و ممکن است باعث آسیب رسیدن و خوردگی فضای درون کمپرسور شود. به همین دلیل از درایر کمپرسور استفاده می‌شود که رطوبت هوا را گرفته و هوای خشک را تولید می‌کند تا بتوان از آن در صنعت بهره برد، بدون آن که قطعات دچار آسیب دیدگی و خوردگی شوند. درایرها کاربردهای مختلفی دارند که در ادامه با آن‌ها و انواع درایر کمپرسور، قیمت درایر کمپرسور و خرید درایر کمپرسور آشنا می‌شویم.

درایرهای تبریدی

یکی از انواع درایر که استفاده از آن رایج است، درایر تبریدی می‌باشد. این نوع درایر کمپرسور هوا نسبتا ارزان بوده و کار کردن نیز با آن راحت است. این نوع درایر با خنک کردن هوا تا دمای تقریبا 3 درجه سانتی‌گراد کار می‌کند. در این دما تمام بخار آب به آب متراکم تبدیل می‌شود. آب مایع شده را از سیستم خارج می‌کنند. بعد از متراکم کردن آب و خارج کردن آن از سیستم، هوای گرم به طور قابل توجهی خشک می‌شود. فرآیند خشک سازی هوا در این درایر مانند فریزر و یخچال است. با خشک شدن و سرد شدن هوا، درایر کمپرسور گر‌م‌تر می‌شود و مجددا سرد می‌شود تا دوباره هوای درون کمپرسور را خشک کند. درایرهای تبریدی در دو نوع کلی چرخه‌ای و غیر چرخه‌ای تولید می‌شوند. در نوع غیر چرخه‌ای مبرد دائما در حال گردش در دستگاه است و در نوع چرخه‌ای از مبرد برای خنک کردن توده آلومینیوم استفاده می‌شود.

مزایای درایرهای تبریدی

  • نسبت به سایر درایرها، این درایر ارزان‌تر است.
  • هزینه‌های نگه‌داری با سیستم‌های یخچالی با توجه به قیمت آن درایر کم‌تر است.
  • سیستم‌های یخچالی در برابر ذرات روغنی که در هوا معلق هستند، مقاوم‌تراند.

معایب درایرهای تبریدی

این نوع درایر برای سیستم‌هایی که دماهای زیر انجماد دارند، مناسب نیستند؛ چون باعث می‌شود که رطوبت هوا یخ بزند و به سیستم شما آسیب وارد شود.

خشک‌کن‌های تبریدی دارای حداقل ظرفیت نقطه شبنم هستند.

درایرهای خشک

در برخی از انواع درایر از ماده‌ای برای خشک کردن استفاده می‌شود. در فرآیندی که به عنوان جذب شناخته می‌شود. درایرهای زیر در دسته درایر خشک قرار می‌گیرند:

  • درایر در مرحله جذب، رطوبت بدون حل شدن به ماده‌ای که برای خشک شدن استفاده می‌شود، می‌چسبد.
  • درایر در مرحله جذب با استفاده از ماده خشک کننده، رطوبت را جذب می‌کنند.

مزایا و معایب درایر کمپرسور

کاربرد درایر خشک در صنعت

درایر خشک در موارد زیر کاربرد دارد:

  • پردازش مواد: هر ماده، مراحل و الزامات خاصی دارد که باید دقیق و بدون انحراف برآورده شود تا برنامه تحقق یابد و اجرایی شود.
  • مراقبت‌های بهداشتی: در محیط‌های درمانی مانند بیمارستان‌ها، سلامت و بهداشت هوا از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تامین بهداشت هوا از درایر خشک استفاده می‌کنند.
  • تولید پارچه: رطوبت هوا باعث می‌شود که به پارچه‌ها آسیب برسد. درایر خشک در این جا نیز کاربرد دارد.
  • پیشگیری از کپک زدن: زمانی که در سطحی، رطوبت تبخیر می‌شود، باعث کاهش بهداشت در محیط‌های کاری می‌شود. استفاده از خشک‌کن‌ها این مشکل را حل می‌کند.

مزایای درایر خشک

  • این نوع درایر، دارای نقطه شبنم کم است.
  • درایر خشک با توجه به قیمت مخزن هوا، هزینه عملیاتی مناسبی دارد.
  • در محیط‌های دور و پرخطر قابل استفاده هستند.
  • معایب درایر خشک
  • با توجه به قیمت درایر، راه اندازی این سیستم خشک‌کن هزینه بالایی دارد.
  • بستری که برای این خشک‌کن استفاده می‌شود، هر 5 سال یکبار باید تعویض شود.
  • ذرات روغن موجود در هوا می‌توانند عامل خشک‌کننده این درایر را تجزیه کنند و آن را از بین ببرند.

ویژگی های درایر خشک

درایر هوای شیمیایی

درایرهای شیمیایی برای حذف رطوبت از کمپرسورها از فرآیند عبور هوای فشرده از مواد شیمیایی رقیق استفاده می‌کنند. مواد شیمیایی مورد استفاده در درایر هوای شیمیایی، موادی هستند که به طور طبیعی دارای ظرفیت برای جذب آب هستند؛ موادی مانند سدیم، کلسیم، لیتیم. بعد از جذب و جمع‌آوری آب، این مواد به همراه آب دفع می‌شوند. به دلیل دفع این مواد نیز وجود یک سیستم فیلتراسیون با کیفیت بالا برای بهره وری و عملکرد بهتر درایر شیمیایی لازم است. در صورت نبود سیستم فیلتراسیون، ممکن است در عملکرد کمپرسور و کیفیت هوای فشرده، مشکلاتی ایجاد شود.

مزایای درایر هوای شیمیایی

  • عملکرد ساده‌ای دارند و نیاز به نظارت زیادی ندارند.
  • هزینه راه‌اندازی زیادی ندارد.
  • هیچ قسمت متحرکی در این درایر وجود ندارد.
  • معایب درایر هوای شیمیایی
  • جایگزینی مواد شیمیایی کمی هزینه‌بر است.
  • دفع مواد شیمیایی می‌تواند پیچیده و پر هزینه باشد.
  • برای عملکرد موثر نیاز به سیستم فیلتراسیون با کیفیت بالا دارد.

ویژگی های درایر شیمیایی

درایر هوای غشایی

درایرهای غشایی معمولا در جاهایی که نیاز به جداسازی گاز دارند، مانند صنایع غذایی استفاده می‌شوند. زمانی که هوای فشرده شده وارد یک درایر غشایی می‌شود، دسته‌هایی از الیافی که نیمه تراوا هستند، حرکت می‌کنند. این الیاف‌ها اکسیژن را از خود عبور می‌دهند و آن را از گاز مورد نظر جدا می‌کنند. درایر هوای غشایی در پروژه‌های کوچک و کم حجم کاربرد دارد که در خرید کمپرسور اسکرو باید به آن توجه داشت.

مزایای درایر هوای غشایی

  • نیاز به برق ندارند و برای کار از راه دور مناسب هستند.
  • نسبت به سایر خشک‌کن‌ها، صدای کم‌تری دارند.
  • نگه‌داری از درایر غشایی آسان بوده و هزینه زیادی ندارد.
  • معایب درایر هوای غشایی
  • این درایرها مدام به هوای تمیز و به دور از ذرات روغن و گرد و غبار نیاز دارند.
  • نیاز به یک پیش فیلتر دارند که برای جلوگیری از گرفتگی در اکثر اوقات باید تعویض شود.ویژگی های درایر غشایی

سخن پایانی

چهار نوع از انواع درایرها در این مقاله به همراه مزایا و معایب هر کدام بررسی شدند. درایرها نقش مهمی برای جلوگیری از آسیب دیدن کمپرسورها و قطعات دستگاه‌های صنعتی دارند. هر نوع درایر کاربرد خاص خود را دارد و در صنایع و حجم‌های مختلف تولید شده و قابل استفاده هستند. سایت بادرو از فروشندگان درایر و سایر قطعات صنعتی است. با مراجعه به این سایت می‌توانید از قیمت چکش برقی و سایر قطعات مطلع شوید و همچنین برای خرید سندبلاست از طریق این سایت می‌توانید اقدام کنید. اگر قصد خرید درایر را دارید، سایت بادرو درایر صنعتی و انواع آن را به شما معرفی می‌کند تا راحت‌تر بتوانید خرید کنید.

سوالات متداول

درایر چیست؟

درایر یا خشک کن وسیله ای برای رطوبت زدایی هوای فشرده است. هوای فشرده در اثر فشار زیاد از کمپرسور خارج می شود، اگر دما کمی کاهش یابد، رطوبت به صورت قطرات آب خارج می شود و اگر رطوبت قبل از رسیدن به خط تولید گرفته نشود، ممکن است روی محصول یا قطعات باشد. آسیب مکانیکی در راه است

انواع درایر کدام است؟

در کمپرسور هوا با توجه به نوع عملکرد در جذب رطوبت هوا به دو دسته ی درایر جذبی و تبریدی تقسیم می شوند.