4.7/5 - (3 امتیاز)

کمپرسور اسکرو اویل فری

کمپرسور اسکرو بدون روغن (OIL FREE) که این روزها بسیار مورد استقبال دندانپزشکان، کلینیک های تخصصی دندانپزشکی و لابراتوارهای دندانسازی قرار گرفته مبحث تخصصی این مقاله می‌باشد.
کمپرسور اسکرو مدل Oil free مخصوص صنایع حساس نیازمند تجهیزات صنعتی مورد استفاده در فرآیندهای فشرده سازی هوا، خنک کننده‌ها طراحی و تولید می‌شود.

 

اسکرو اویل فری در صنعت الکترونیک

کمپرسور اسکرو اویل فری در صنایع الکترونیک

اسکرو اویل فری در صنعت دارویی

کمپرسور اسکرو اویل فری در صنایع دارویی

اسکرو اویل فری در صنعت غذایی

کمپرسور اسکرو اویل فری در صنایع غذایی

اسکرو اویل فری در صنعت نفت و گاز

کمپرسور اسکرو اویل فری در صنایع نفت و گاز

اسکرو اویل فری در صنعت خودروسازی

کمپرسور اسکرو اویل فری در صنایع خودروسازی

اسکرو اویل فری در صنایع پزشکی

کمپرسور اسکرو اویل فری در پزشکی

در کمپرسور های اسکرو خشک یا همان بدون روغن از یک نوع چرخ دندۀ بیرونی استفاده می‌گردد تا آن روتورهای چرخشی که در جهت عکس همدیگر حرکت می‌کنند را هماهنگ نماید. از آنرو که روتورها با همدیگر و با محفظۀ مربوط به تراکم کمپرسورها تماس نداشته باشند پس در محفظۀ تراکم دیگر احتیاج به روغن‌کاری نمی‌باشد درنتیجه هوایی که فشرده شده، بصورت کامل از روغن خالی می‌گردد.

روتورها و همچنین محفظه‌ها با میزان حداکثری دقت تولید می‌شوند تا از هرگونه نشت روغن به قسمتهای ورودی هوا پیشگیری کند. نسبت فشار هوای اختلاط شده، بوسیلۀ اختلاف درجۀ حرارت مابین ورودی و خروجی محدود خواهد گشت. به همین علت می‌باشد که کمپرسورهای اسکرو نوع اویل فری یا همان بدون روغن بشکل چند مرحله‌ای ساخته می‌شود.

کمپرسور اسکرو OIL FREE

کمپرسور اسکرو اویل فری trycomp

کمپرسور اسکرو اویل فری TRYCOMP

کمپرسور اسکرو بدون روغن چیست؟

کمپرسور هوای اسکرو بدون روغن با توجه به فشار عملیاتی مورد نیاز خود به دو نوع تک و دو مرحله ای تولید و عرضه می‌شود.
کمپرسور اسکرو دو مرحله‌ای به طوری طراحی شده که 35 درصد از کل ظرفیت محفظه تا میزان مورد نیاز، فشرده سازی می‌شود و پس از مرحله خنک سازی از سیستم After cooler تعبیه شده در کمپرسور خارج می‌شود.

کمپرسور هوا چیست؟

همانطور که می‌دانید کمپرسور هوا دستگاه صنعتی پرکاربرد می‌باشد که در صنایع مختلف از جمله کمپرسور پالایشگاه نفت و گاز، صنعت ساخت سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، تصفیه آب، تهویه هوا، تجهیزات خط تولید مواد آرایشی بهداشتی، مواد غذایی، داروسازی، رنگ سازی، مواد پلیمری (pvc)، کلینیک های دامپزشکی و... وظیفه فشرده سازی سیال (هوا) و تامین هوای متراکم را بر عهده دارد، شامل چهار نوع زیر می باشد.

  • کمپرسور اویل فری برگشتی
  • کمپرسور اویل فری اسکرول
  • کمپرسور اویل فری پیچ روتاری
  • کمپرسور اسکرو بدون روغن

محصولات مرتبط بادرو

هواساز کمپرسور اسکرول اویل فری

هواساز کمپرسور Oil Free - تک فاز

ابعاد هواساز کمپرسور Oil Free - تک فاز

معایب کمپرسور اسکرو روغنی در دندانپزشکی

جهت تامین هوای متراکم برخی از سیستم های حساس در ارتباط با انسانها مثل کمپرسور اسکرو های یونیت و هندپیس‌های دندانپزشکی، کارخانجات مواد غذایی و دارو اخیراً به دو نوع ساخته شده‌اند که با روغن و بدون آن کارکرد مشابه اما استانداردهای لازم را کاملا رعایت می‌کنند.

کاربردهای کمپرسور اسکرو بدون روغن

به دلیل اینکه باقی مانده روغن کمپرسور های ساده (با روغن) آلوده بوده و ناخالصی‌های موجود در هوای فشرده فیلتر نشده به سلامتی انسان شدیدا آسیب می‌رساند، استاندارد ناخالصی در حداکثری مقدار مجاز مسئله‌ای غیرقابل جبران می‌باشد و حساسیت برخی از تجهیزات مکانیکی بالاتر است.
بهترین دستگاه برای متراکم سازی هوا در صنایع فوق‌العاده حساس، کمپرسورهای اویل فری یا بی روغن هستند که یکی از این انواع این تجهیزات، کمپرسور هوای اسکرو بدون روغن می‌باشد.

  • صنایع الکترونیک و ابزاردقیق ها
  • غواصی و تجهیزات ایمنی زیر آبی
  • سیستم حساس رنگ پاشی
  • دندانپزشکی
  • صنایع کاغذ و...

معایب کمپرسور بدون روغن

تنها عیب این روش استهلاک نسبتا سریعتر اجزاء تشکیل دهنده نسبت به کمپرسور هوای دیگر است که باید برای بهبود عملکرد، به آن توجه کرد.
چراکه چرخ دنده‌های خارجی محفظه مکانیسم انتقال انرژی و قدرت دستگاه را عهده دار بوده و ساختار آن به نحوی طراحی شده است که روترها نه با پوسته و نه یکدیگر تماس نداشته باشند.
از طرف دیگر نبود مایعات روانکار و خنک‌ کننده (روغنکاری‌های سیستم) استهلاک و خرابیهای پیاپی را موجب می‌شوند که به طور کلی از عمر آنها می‌کاهند.

کمپرسور اویل فری چگونه کار می کند؟

مورد قابل توجه در رابطه با روشهای افزایش کارایی دستگاه کمپرسور اسکرو بدون روغن این است که در دیزاین و ساخت آنها به جای بهره‌گیری از روغنهای روان کننده توان کلی کمپرسور را کم تا متوسط و با تکنولوژی "water inject" در نظر می‌گیرند.

این فرایند کارایی دستگاه را با عملکرد کمپرسورهای اسکرو روغنی شبیه سازی می‌کند. با این تفاوت که آب به عنوان مایع روان کننده در محفظۀ تراکم به جای روغنها تزریق شده است.
همچنین طراحان این دستگاه برای توان بیشتر از 50 kw نیز تدبیری اندیشیده‌اند و آن استراتژی به شکل زیر است:
تزریق روغن تنها در بخش هوزینگ یعنی درون چرخ دنده و بیرینگ‌ها بوده که در این حالت روتورهای کمپرسور هوای اسکرو با Tolerance ناچیزی در بغل یکدیگر چرخش (دوران) می‌کنند.
از طرفی جنس screw در کمپرسور مذکور "پلی سرامیکی" می‌باشد تا مقاومت و تحمل دمای بسیار زیاد حاصل از چرخش روتورهای کمپرسور در حین کار را داشته باشد.

10 نکتۀ مهم در زمانهای نصب کمپرسور باد اسکرو

  • به طور حتم برای کمپرسور اسکرو یک اتاقک بخصوصی در نظر داشته باشید که عاری از هر آلودگی اعم از ذرات گرد و غبار باشد و دمای محیط اطراف را کنترل نمایید تا بیش از حد میزان تعیین استاندارد گرم و یا سرد نگردد، بهتر می‌باشد در مکانهای سرپوشیده و به دور از آفتاب نگهداری شود.
  • توصیه می‌شود که در بخش کمپرسورخانۀ خود از یک دماسنج، هواکش و یا دستگاههای تهویه استفاده نمایید.
  • کمپرسورهای اسکرو را بطور حتم در مکانی مسطح بگذارید و روی سطح شیب دار قرار ندهید.
  • دقت نمایید فضای کافی داشتن قسمت کمپرسورخانه حائز اهمیت است طوری که از چهار جهت کمپرسور اسکرو به مقدار حداقل یک متر فضای آزاد بایستی وجود داشته باشد.
  • جهت داشتن دمای متعادل در کمپرسورخانه می‌توانید از دستگاههای خنک‌کننده بهره بگیرید و یا اینکه با درست کردن یک کانالی، هوای گرمی که تولید شده را به بخش بیرون اتاقک یا کمپرسور خانه منتقل کنید.
  • مقدار استانداردهای دمای محیط اطراف کمپرسورخانه الزاماً باید مابین 20 تا 30 درجه سانتیگراد بماند.
  • در فصول تابستان بایستی دمای کمپرسورخانه را بررسی نمایید و نگذارید دمای محیط کمپرسور اسکرو بیشتر از مقدار ذکر شده بالا رود زیرا موجب می شود دستگاهتان زود داغ شود و خطای دمای بالا را نشان بدهد.
  • در فصول زمستان بایستی دمای محیط اطراف را بسنجید تا پایین‌تر از درجه‌ی مذکور نشود زیرا موجب سفت شدن روغن کمپرسورهای اسکرو می‌گردد و دستگاهتان خطا می‌دهد و دیگر روشن نمی‌گردد.
  • آخر روز شیر تخلیه‌ی مخزن هوای فشرده را باز نمایید تا آب جمع شده تخلیه گردد. به شما توصیه می‌شود از اتودرین یا شیر تخلیه‌ی خودکار استفاده نمایید تا برطبق برنامه‌ی زمان‌بندی شده که برایش تعریف می‌نمایید بشکل اتوماتیک آب مخزن را خالی نماید.
  • توصیه می‌شود چک لیستی تهیه نمایید و به شکل برنامه‌ریزی شده‌ای میزان سطح روغن را بررسی نمایید و بهیچ وجه نگذارید روغن از حدود استانداردش پایینتر رود و به دستگاهتان آسیب نرساند.

 

 

کاربرد کمپرسور اسکرو اویل فری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *