موتور ویبراتور
قبل از هر چیزی باید بدانیم که اصلا موتور ویبراتور چیست؟ موتور ویبره یا ویبراتور صنعتی دستگاهی است که به وسیله آن میتوان لرزش یا ارتعاش تولید کرد اما اینکه این ارتعاش کجا مورد استفاده قرار میگیرد و چگونه میتواند مفید باشد کاملا بستگی به صنعتی که در آن ویبره مورد استفاده قرار میگیرد. ویبره و ارتعاش بطور کلی در صنعت های مختلف کاربردهای فراوانی دارند و بصورت گسترده استفاده میشوند، با این وجود اگر باز هم از عدهای در این مورد سوال کنید به شما از کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی، به ویژه سیمان بتن خواهند گفت. ولی باید به شما بگوییم که گستره استفاده از این وسیله و تکنولوژی، به قدری زیاد است که تعداد زیادی از کاربرد آن تا صنعت غذایی آماده نیز است.
دستگاه ویبراتور صنعتی
دستگاه ویبراتور صنعتی بیشتر اشاره میشود به ویبره بدنهها ولی بعضی اوقات نیز به ویبره بدنه بادی، شیلنگ ویبراتور بادی، شیلنگ ویبراتور مکانیکی، موتور بنزینی و موتور برقی دستگاه ویبراتور صنعتی گفته میشود.
موتور ویبره
دارای یک موتور الکتریکی و روتور میباشد که وزنه ای به روتور وصل میباشد و با حرکت چرخشی روتور ایجاد لرزش کرده و این لرزش را به بدنه قالب بتن انتقال میدهد، این کار موجب تخلیه هوای بتن میشود.
ویبره بدنه بتن در دورهای بالا ضربات ریز و ممتد می زند و بیشتر مخصوص قالب هایی است که نیاز به ضربه ریز و پیوسته دارند و ویبراتور بدنه قالب در دورهای پایین ضربات درشت و گسسته میزند و بیشتر در بدنه هایی استفاده میشود که مواد به دیواره داخلی چسبیده و بایستی توسط ضربات درشت جدا شود.
ویبره بدنه برقی توسط نیروی برق باعث عملکرد ویبراتور بتن میگردد.
در مکان هایی که خطر انفجار وجود دارد از ویبره بدنه بادی استفاده میشود و اگر خطری نباشد استفاده از ویبره بدنه برقی به دلیل کم هزینه تر بودن توصیه میگردد.
انواع ویبراتور
ویبره بادی
جهت نصب روی قالب های بتن استفاده میگردد و با اتصال باد به ویبراتور بدنه بادی، قالب را ویبره میکند. ویبره بدنه بادی در توان های مختلفی وجود و کاربرد دارد. ویبره بدنه بادی کاربردهای خاص دارد و در مکان هایی که خطر آتش سوزی و برق گرفتگی وجود دارد و امکان استفاده از ویبره بدنه برقی وجود ندارد مورد استفاده قرار میگیرد.
مشخصات فنی ویبره بادی GT - فشار 2 بار
مشخصات فنی ویبره بادی GT - فشار 4 بار
مشخصات فنی ویبره بادی GT - فشار 6 بار
انواع دور های ویبره بدنه
ویبره 1000 دور
دستگاه ویبراتور بدنه 1000 دور، ضربات بصورت درشت و تعداد حداقل میرسد.
جدول 1000 دور | ویبره بدنه صنعتی | ویبراتور های سه فاز برقی | گارانتی محصول : یکسال | عایق بندی Class F | فرکانس : 6 pole
ویبره بدنه 1500 دور
در دستگاه ویبراتور بدنه 1500 دور ضربه نسبت به ویبره 1000 دور مقداری ریزتز وارد میگردد و تعداد ضربات بلاتر می2باشد و در صنایعی مانند آرد سازی از ویبره بدنه 1500 دور استفاده میگردد.
جدول 1500 دور | ویبره بدنه صنعتی | ویبراتور های سه فاز برقی | گارانتی محصول: یکسال | عایق بندی Class F | فرکانس: 4 pole
ویبره بدنه 3000 دور
در ویبراتورهای بدنه های 3000 دور ضربات کاملا ریز و با سرعت و ضربات بیشتر انجام می@پذیرد و اغلب برای عملیات بتن ریزی و دستگاه های بچینگ پلانت از ویبره بدنه 3000 دور استفاده میشود.
جدول 3000 دور | ویبره بدنه صنعتی | ویبراتور های سه فاز برقی | گارانتی محصول: یکسال | عایق بندی Class F | فرکانس: 2 pole
ویبره بتن
ویبره بتن یکی از دستگاه های کاربردی برای متراکم سازی سازه بتن میباشد. این عمل توسط ایجاد لرزش و ویبره در داخل بتن انجام میشود. موتور الکتریکی متصل به شیلنگ معمولا انرژی مورد نیاز برای ویبره بتن را ایجاد میکند. هدف اصلی ویبره بتن حذف هوای محبوس شده در داخل بتن است. این هوا گاها ممکن است موجب ایجاد تنش های نامناسبی در داخل بتن شود که استحکام و قدرت تحمل بار بتن را کاهش میدهد.
مقاومت بتن در برابر بارهای وارد به آن به شدت بالایی به درجه تراکم مواد داخل آن بستگی دارد. در این زمینه مهم است که روان بودن بتن در حدی باشد که بتوان آن را طی مدت کوتاهی ریخته، متراکم کرده و پرداخت نمود. ویبره بتن موجب میشود تا بتن مقاومت فشاری بهتری پیدا کرده و در برابر عوامل مخرب مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. افزایش درجه تراکم بتن همچنین موجب صاف شدن سطح تماس بتن شده و چسبندگی بهتری را ایجاد میکند.
همواره مقاومت بتن با توجه به نسبت های مختلف از مواد تعیین می شود. هدف از ایجاد ویبره بتن رسیدن به بالاترین چگالی ممکن مواد داخل بتن است تا ذرات جامد در آن به نزدیکترین حالت ممکن برسند. ویبره بتن معمولا با استفاده از دستگاه های لرزشی ایجاد میشود.
هدف از ویبره بتن معمولا دو مورد میباشد. در حالت اول هدف از ایجاد لرزش متراکم سازی بتن از طریق هواگیری می باشد و خارج کردن هوای محبوس شده در داخل بتن است. در حالت دوم ترکیب کلی مواد مختلف بتن در سطح بتن نما است به صورتی که هیچ حباب هوایی در آن وجود نداشته باشد.
موتور ویبره کوچک
شاید همه کم و بیش با موتور ویبره کوچک یا ویبراتور آشنا باشیم؛ موتور ویبراتور دارای یک وزنه در شافت اصلی میباشد که در اثر دوران شافت موتور باعث ایجاد اثر لنگی میشود که با توجه به محکم بودن پایههای اتصال آن اثر لرزش ایجاد میکند.
این نوع ویبراتور کاربردهای فراوانی همچون ویبره در گوشی های همراه دارند.
قیمت موتور ویبره ایرانی
در سال های اخیر شرکت های ایرانی نیز شروع به تولید موتور ویبره ایرانی کردهاند که به لحاظ کیفی بسیار با کیفیت بوده و دارای ضمانت و گارانتی است. پیشنهاد کالا صنعتی خرید ویبراتور ایرانی است که در بین نشان های تجاری مختلف موتور ویبره ویبریران و ویبراتور پارسیان موتور دارای سابقه و کیفیت خوبی هستند.
قیمت موتور ویبره ایتالیایی
موتور ویبره اولی (OLI) در سال 1961 در کشور ایتالیا اولین محصولات خود را به بازار ارائه کرد. در حال حاضر این شرکت یکی از شرکتهای پیشرو در صنایع لرزشی به شمار میرود. محصولات ابتدایی شرکت OLI شامل ویبراتورهای داخلی بتن بود اما در دهه هشتاد شروع به تولید و عرضه انواع موتور ویبره های الکتریکی و پنوماتیک نمود که به محصولات اصلی این شرکت تبدیل شده و حدود ۷۰ درصد از فروش را در اوایل ۹۰ به خود اختصاص دادند.
خرید ویبره بدنه
توصیه میشود که قبل از خرید مورد نظرتان، حتما در مورد برخی از مهمترین و اصلیترین ویژگیهای این محصول اطلاعات مورد نظر خود را به دست آورید تا از این طریق بهترین این محصولات را تهیه کرده باشید. همکاران ما نیز در قسمت فروش، به شکل 24 ساعته آماده پاسخگویی به سوالات ارائه شده از سوی شما هستند و میتوانید در صورت نیاز، تماس لازم را برقرار کرده و سوال های خود را مطرح کنید.
جهت خرید ویبره بدنه و سفارش محصول میتوانید درخواست خود رو از طریق واتساپ کلیک کنید یا به شماره 09128204891 ارسال نمایید. مواردی که برای سفارش مهم میباشند مشخص کردن نوع و محل استفاده، میزان قدرت بر اساس فورس و یا کیلووات دستگاه میباشد.
نکات حایز اهمیت زمان خرید ویبراتورهای صنعتی
زمان خریدن موتور ویبره بایستی 5 نکتهی عمده را توجه فرمایید. نخستین نکتهی مورد توجه، نیروی گریز از مرکز است. این نیروی گریز از مرکز یا اینکه ضربهها را در زمان خریدن موتور ویبره فراموش نفرمایید. نکتهی 2 توجه نمودن به سرعت موتور ویبراتور میباشد. متفاوت بودن سرعت موتور، دامنههای حرکتی مختلفی را بوجود میآورد. همچنین توان موتور هم نکتهی مهمی میباشد. هرچقدر توان موتور بالاتر باشد سرعت موتور و مقدار ضربهها هم افزایش خواهد یافت. توجه به میزان آمپراژی مصرف شدهی موتور ویبراتورزمان خریدن ویبره بدنه را فراموش ننمایید. موتورهای ویبرهی کیفیتهای بالا، مصرف آمپر کمی خواهند داشت. دارا بودن خدمات بعد از فروش و گارانتی آنها نکتهی آخری میباشد که بایستی به آن توجه فرمایید. شرکت بادرو کمپرسور بعنوان یکی دیگراز شرکتهای مورد اطمینان تأمین تجهیزات جهت صنایع، کارخانهها و کارگاهها، مورتوهای ویبره متنوعی من جمله برند ایرانی، oliایتالیایی، ایتال ویبراس، وkemp میباشد و همچنین برندهای دیگری برای این دستگاه را به نازلترین قیمت در اختیار مصرف کنندگان محترم قرار میدهد. فروش موتورهای ویبره بوسیلهی این کمپانی همراه با خدمات و گارانتی بعد از فروش انجام میگیرد. تضمین کیفیت محصول و قیمت باصرفه، ارسال سریع این ویبراتورهای صنعتی به تمام مناطق کشوری از مشخصههای خدمات کمپانی بادرو کمپرسور میباشد.
ویبرهی بدنه در بخش هایی از صنعت که احتیاج به ضربه، ارتعاش و لرزش میباشد استفاده میشود. چنین ارتعاشاتی میتواند در ابعادی بزرگ و سنگین و یا کوچک و سبک انجام پذیرد که بنا به احتیاج مشتری متغیر میباشد. نحوهی کارکرد و مکانیزم موتورهای ویبره بدنه به این شکل میباشد که وزنهای با نسبت چگالی بالا بر روی شافت روتور آن نصب میشود که این وزنهها حدود 25 تا 50 درجه از 360 درجه محور را پر مینماید (این امر بستگی به نوع موتور ویبره بدنه دارد). به حرکت افتادن موتورها موجب انتقال مرکز ثقل و نتیجتاً ایجاد ارتعاش و لرزش در کل ویبره بوجود میآید.
جهت انتخاب موتورهای ویبرهی متناسب در دستگاه ها و ماشین های صنعتی نخست با انواع مختلف روش های ارتعاشی میخواهیم آشنا شویم. دانستن نوع ارتعاشات مورد احتیاج هر نوع ماشین صنعتی، شما را در انتخاب موتورهای ویبره بدنه کمک رسان است.
سیستم ها و روش های ارتعاشی
دستگاه هایی که از تکنیک ارتعاش بهره میگیرد را می توان به گروه های زیر تقسیم نمود:
- سیستم های نوسان آزاد
- دستگاه های نوسانی وابسته به رزونانس
سیستم های نوسانی آزاد شامل 2 روش گوناگون میباشد:
چرخشی
نیروی ارتعاشی در همهی جهات تا 360 درجه به حالت چرخشی، در جهت عقربههای ساعت یا اینکه خلاف جهت عقربههای ساعت هدایت میگردد.
روش “چرخشی” با بکارگیری یک موتور ویبره الکتریکی حاصل میشود.
یک طرفه
نیروی ارتعاش در شکل رفت و برگشتی سینوسی بدون اینکه محو شود در یک سو هدایت میگردد.
روش “یک جهته” یا یک سو از طریق دو موتور ویبره با ویژگی های الکترو مکانیکی یکسان، که هر یک از آنها در سوی مخالف با دیگری میچرخند، حاصل میشود.
نمونههایی از روش استفادهی از موتورهای ویبره در عملیات های مختلف
مثالهایی از کاربرد موتورهای ویبره در صنایع
جهت صفحات ویبره (نوار نقالهها، ماشین های اندازهگیری، الک یا سرندها، جداکننده ها، موقعیت گیرها، تخلیه کنندهها، مرتب کننده یا سورترها، فیدرها و بسترهای سیال) روش نوسان یکطرفه متناسب میباشد.
برای فیلترها، سیلوها و هاپرها و تخت های ارتعاش نوسان چرخشی جز گزینههای مناسب میباشد.
جهت فشرده سازی در میزهای ویبره و همچنین تست در آزمایشگاه ها روش ارتعاشات یک طرفه و یا چرخشی بکار میرود.
چگونه موتور ویبره متناسب جهت دستگاه های ویبره را انتخاب نماییم؟
انتخاب موتورهای ویبره در دستگاه های ارتعاشی خیلی مهم میباشد. ویبرههای بدنه در مدل ها و انواع گوناگون با کاراییهای گسترده میباشد. انتخاب متناسب به شکل مستقیمی بازده کاری دستگاه ارتعاش را تعیین مینماید. مراحل انتخاب نمودن موتورهای ویبرهی مکانیکی ارتعاشی به شرح زیر میباشد:
تعیین دور یا سرعت ویبراتور:
طبق احتیاج عملیاتی دستگاه، ارتعاش مورد احتیاج فرکانس (r/min) و دامنه را تعیین نمایید.
سرعت ویبره در صفحههای ارتعاشی
دانههای بزرگتر 1000 یا 1500 دور، دانههای کوچکتر 3000 یا 3600 دور، مواد خشک و یا پودری 1800 دور، مواد تر و چسبنده 3600 دور به بالا و سنگ ریزه و شن ها 3000 دور
سرعت ویبره در سیلو و هاپر
مواد ریز دانه ویبراتورهای با 3000 دور و مواد درشت دانه با 1500دور
سرعت ویبره در میز ویبره
مواد سبک و غیرفشرده 1800 دور، مواد با چگالی بالا و فشرده 3000 دور
سرعت ویبره در قالب های بتن
در قالب های عمودی 6000 دور، در قالب افقی 3000 دور
در خشک کن معادن شن و ماسه از ویبراتور 1500 دور و در تنش زدایی ارتعاشی ویبراتور 6000 تا 8000 دور بر دقیقه استفاده میگردد.
تعیین ضربه ویبراتور
با توجه به ساختار دستگاه ارتعاش، وزن ارتعاشات بر حسب (kg) را بدست آورید و نیروی ارتعاش مورد احتیاج برحسب (N) را محاسبه نمایید.
محاسبهی وزن ویبراتور در سرند
- 4× (وزن صفحه ارتعاشی+ وزن مواد)
- محاسبهی وزن ویبراتور در فیدر یا کانویر یا صفحهی انتقالی
- k× (وزن صفحه انتقالی + وزن مواد) ، k عددی بین 4 تا 7 است.
- محاسبهی وزن ویبراتور در هاپرهای مخروطی
- 10/ (0.261× توان دوم قطر× ارتفاع× چگالی)
- محاسبهی وزن ویبراتور در هاپرهای مربعی
- 10/ (1/3× طول× عرض× ارتفاع×چگالی)
- محاسبهی وزن ویبراتور در میز ویبره
- 2× (وزن میز+ وزن قالب+ وزن مواد)
گریسکاری بلبرینگ ها موتور ویبره
گریسکاری بلبرینگ ها در هر نوع موتور ویبره بدنه بایستی انجام بگیرد. بلبرینگ های ساچمه ثابت هرگز احتیاجی به گریس ندارد، در این دسته از بلبرینگ ها بایستی یاتاقان قدیم تعویض گردد و یک نمونه جدید جایگزین نمود.
در شرایط های دشوار کاری یا تایم های کاری زیاد روغنکاری بیشتری نیاز دارد.
توسط قرار دادن گریس آب بندی شده بر روی قاب به سهولت و بدون درآوردن بلبرینگ ها گریسکاری دورهای را میتوان به آسانی انجام شود.
شفت روتور را با دست چرخانده تا روغن به راحتی پخش گردد.
کنترل ها
- جریان موتور در حال حرکت را بررسی نمایید و مطمئن گردید که از مقدار استانداردی که روی برچسب موتور درج شده است تجاوز نمینماید.
- بدون ایراد بودن اتصالات را تست نمایید و کابل اتصالی را برای عاری بودن از هرنوع آسیب به شکل ظاهری بررسی کنید.
- صدایی که از بلبرینگ ها و قسمت های دیگر موتور به گوش میآید را بررسی کنید. (چنانچه صدای غیر عادی دارد).
- تمامی پیچ ها را بررسی نمایید و در صورت شل بودن، آنها را تا رسیدن به مقدار استاندارد مورد نیاز سفت کنید.
- دمای محیط کاری نبایستی بیشتر از 40 درجهی سانتیگراد شود.
دسته بندی موتور ویبره صنعتی طبق نوع منبع تغذیه
موتور ویبره برقی: ویبره بدنه برقی مثل سایر تجهیزات و ابزارات صنعتی شامل یک موتور الکتریکی میباشد که در واقع منبع تغذیهای این دستگاه است. یک وزنه با نسبت چگالی تقریباً زیاد نیز در کنار این موتور الکتریکی قرار میگیرد که جابجا شدن مرکز ثقل دستگاه ها به آن بستگی دارد. عموماً 25 تا 50 درصد از کل محور به وسیلهی این وزنه اشغال میگردد. وزنه زمان چرخش با سرعت زیاد، لرزش همه دستگاه ها را به دنبال خواهد داشت. این ویبراتور قدرت بیشتری داشته و در نتیجه موارد استفادهی زیادتری دارد.
ویبره بدنه بادی: تجهیزات و ابزارهای پنوماتیک از عمدهترین اجزای تشکیل دهندهی چنین ویبراتورها میباشد.کارآیی این ویبراتورها جهت ایجاد ارتعاشات در دستگاه های گوناگون یا زدودن رطوبت و هوای اضافی موجود در تجهیزات میباشد که افزایش ایمنی و کیفیت ساخت قطعات را بدنبال خواهد داشت. این دستگاه ها در صنعت کشاورزی هم کاربرد دارد. از چنین ویبراتورهایی میتوانید جهت تخلیهی سیلوها یا غربالگری پودرهای دارویی مختلف هم بکار میرود.
جهت دریافت مشاوره درباره تنظیم ویبره بدنه لطفا با کارشناسان بادرو کمپرسور تماس گرفته و از خدمات رایگان این مجموعه بهره ببرید.