4.5/5 - (21 امتیاز)

کمپرسور پیستونی

یکی از پرکاربردترین انواع کمپرسور، کمپرسور باد پیستونی یا کمپرسور رفت و برگشتی می باشد که در میان طیف وسیع کمپرسورهای صنعتی تولید شده دارای جایگاه ویژه ای بوده و رایج تر از سایر مدل ها می باشد. کاربرد این نوع کمپرسورها بیشتر در صنعت و کارگاههایی که مصارف کمتر و به فشارکاری زیر 10 بار نیاز دارند استفاده می گردد. از مزیت های  این نوع کمپرسورها می توان به  قیمت مناسب و کمتر نسبت به کمپرسور اسکرو اشاره کرد .

در کمپرسورهای پیستونی هواساز از  نوع رفت و برگشتی میباشد که از چند دهم اسب تا چند صدم اسب خواهد بود و می توان از یک سیلندر و یا چند سیلندر تشکیل شده باشد. فشار کاری در این نوع کمپرسورها معمولا 7 بار تا 10 بار بوده و ظرفیت از 290 لیتر بر دقیقه شروع و تا ظرفیت 2200 لیتر می‌باشد.

در واقع بیشتر کمپرسورهایی که در کارگاه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند از نوع کمپرسور پیستونی بوده و از کمپرسورهای جابجایی مثبت به شمار می رود.

 سیستم برق بیشتر در این نوع کمپرسورها اغلب سه فاز و یا به صورت تک فاز  میباشد. کمپرسور های پیستونی با هواسازهای ABAC  ایتالیا و ایرانی و چینی موجود میباشد . در ادامه این مطلب با جدول فنی و ویدیوی جذاب و اطلاعات تکمیلی آشنا خواهیم شد . لطفا ما را همراهی فرمایید .

 
لیست کمپرسور پیستونی | هواساز ABAC ایتالیایی | یکسال گارانتی | الکتروموتور موتوژن
تعداد
سیلندر
قدرت
KW/HP
مخزن
لیتر
هواساز
لیتر در دقیقه
Model
22/1.5200250ACM 250
23/2.2300330ACM 350
24/3350480ACM 480
27.5/5.5500650ACM 750
210/7.5500870ACM 1000
2/415/1110001230ACM 1500
2/420/1510001800ACM 2000
2/425/1810002670ACM 3000

راهنمای خرید کمپرسور پیستونی صنعتی

اول از هر چیزی باید به شما بگوییم که برای خرید این محصول همانند سایر دستگاه‌ها باید به نکات بخصوصی توجه کنید تا در خرید خود رضایت کافی را داشته باشید. در مورد خرید کمپرسور پیستونی نیز باید به اطلاعات فنی و مهمی توجه کنید که عملکرد دستگاه به این عوامل وابسته است و به همین دلیل دارای اهمیت زیادی است.
با بادرو همراه باشید تا شما را هرچه بهتر با نکات مهم برای خرید این محصول آشنا کنیم:

کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی می‌گردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال می‌نماید. در ظرفیت های بزرگتر از 500 لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق می‌باشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری می‌باشد که جدول فنی در زیر آمده است.

اسب بخار

در نظر گرفتن میزان قدرت یک کمپرسور که با اسب بخار (HP) مشخص می شود، روشی مناسب برای خرید کمپرسور باد مورد نیاز شما است.

کمپرسورهای صنعتی از این نظر معمولاً به طور دقیق ارزیابی می شوند، برای این که ببینید یک کمپرسور باد چه میزان اسب بخار توان بهتر است به توان الکتریکی آن هم توجه کنید. به طور مثال یک موتور ۵ HP واقعی روی مدار ۲۴ آمپر با ۲۲۰ ولت (قدرت تک فاز) کار می کند، در حالی که بیشتر کمپرسورهای خانگی روی یک مدار معمولی ۱۵ آمپر با ۱۱۰ ولت کار می کنند که اسب بخار واقعی آنها حدود ۲ HP واقعی است. همچنین اسب بخار یک کمپرسور باد با موتور بنزینی متفاوت از موتور الکتریکی است.

فشار هوا

فشار هوا که به صورت اختصاری به آن  PSI گفته می شود و معمولاً به ازای هر اینچ مربع یا PSI در پوند ارزیابی می شود. اکثر ابزارهای هوایی برای عملکرد مناسب به ۹۰ PSI  احتیاج دارند، اما برای حفظ ۹۰ PSI در این ابزار هنگام خرید باید دستگاهی با فشار هوای بالاتر بخرید.

حجم هوا

کمپرسور هوا برای شروع کار به تولید حجم معینی از هوا احتیاج دارد. حجم هوایی که یک کمپرسور تولید می کند با فوت مکعب در دقیقه(CFM)  رتبه بندی می شود. دانستن میزان cfm کمپرسور هوا برای تعیین نوع ابزارهایی که کمپرسور می تواند آنها را به کار بیندازد، ضروری است. به طور مثال  برای خرید یک کمپرسور خانگی که دارای فشار هوای ۹۰ تا ۱۲۵، حجم هوا نیز باید ۳ الی ۴ باشد.

تک مرحله ای یا دو مرحله ای بودن

یکی از مهمترین فاکتورهایی که باید هنگام خرید کمپرسور باد در نظر بگیرید این است که آیا به کمپرسور تک مرحله نیاز دارید یا دو مرحله ای؟ یک یا دو مرحله ای بودن یک کمپرسور هوا به اینکه چند بار هوا فشرده می شود، بستگی دارد.

میزان محدودیت‌های کمپرسورهای پیستونی

  • بازدهی پایین‌تر انرژی: کمپرسورهای پیستونی بعلت مقاومتی شیرها در تخلیه‌ای و حالت مکشی، امکان نشت مابین سیلندرها و پیستون‌ها، که بازدهی انرژی کمتری داشته‌اند.
  • حساس بودن به ورود مبرد بشکل مایع: در حالت ورود هرگونه مایع به محفظه‌ی تراکم، سر و صدای تولید شده و در ادامه‌اش کمپرسور  صدمه خواهد دید.
  • اندازه‌ی بزرگ و همچنین پایین بودن نسبت “ظرفیت به وزن” در قیاس با دیگر کمپرسورها.
  • نگه‌داری ساختار پیچیده‌ که کمپرسورهای پیستونی دارند.
  • داشتن لرز بعلت یکنواخت نبودن حرکت های مبرد.
کمپرسور پیستونی ایرانی با الکترو موتور الکتروژن یا موتوژن در مدل های تک فاز و سه فاز دارای یکسال گارانتی
ظرفیت هواساز (لیتر بر دقیقه)قدرت الکتروموتور (HP)قدرت الکتروموتور (KW)ظرفیت مخزن (بار)ظرفیت مخزن (لیتر)
29021.57250
42032.27350
7505.548500
9507.55.58750
1420107.5101000
1500151181000
2500201591500

سایر محصولات بادرو کمپرسور

 
سندبلاست
اسکرو
میکروفیلتر
قلم پیکور
تبریدی
هواساز کمپرسور اسکرو

قیمت کمپرسور پیستونی

قیمت کمپرسور پیستونی با توجه به ظرفیت هواساز و فشار کاری هر دستگاه قابل تغییر است. ممکن فشاری که یک دستگاه دارد نسبت به دیگری کمتر یا بیشتر بیشتر. هر سازمان نسبت شرایطی که دارد، یکی از انواع را انتخاب می‌کند و فعالیت خود را برای استفاده از کمپرسور استفاده می‌کند.

قیمت کمپرسور پیستونی از حدود هشت میلیون تومان تا هشتاد میلیون تومان بوده و همانطور که گفته شد از عوامل تاثیر گذار در قیمت می‌توان به ظرفیت هواساز، فشار کاری دستگاه و کیفیت دستگاه می‌توان نام برد. کیفیت نیز یکی از عوامل مهم در انتخاب دستگاه است. این مجموعه در نظر دارد قیمت مناسب و گارانتی یکساله برای محصولات در نظر داشته باشد.

ارتباط از طریق واتس آپ – دریافت قیمت : کارشناسان فروش – کلیک کنید

قیمت کمپرسور پیستونی

قطعات کمپرسور باد پیستونی

قطعات کمپرسور پیستونی رینگ های پیستون برای جلوگیری از نفوذ گاز متراکم شده به کارتر از رینگ های فشار (کمپرسی) و همچنین جلوگیری از خروج روغن از آن از رینگ های روغن استفاده می شود که در شیارهای مخصوص روی پیستون سوار می شوند. رینگ ها باید حتی الامکان کیپ شیار و در عین حال مانع حرکت آزاد پیستون در سیلندر نشوند. تعداد رینگهای آب بندی بستگی به دور کمپرسور دارد.

کمپرسور پیستونی fini BKV 30 50

انواع هواساز، میل لنگ در پمپ باد این قسمت یکی از مهم ترین اجزاء می باشد و باید خیلی سخت و محکم و در سطح اتصال آن نباید در شرایط مختلف خورندگی ایجاد شود. میل لنگ یک محور چرخنده است که در حرکت دورانی الکتروموتور را توسط شاتون به حرکت متناوبی پیستون در داخل سیلندر تبدیل می کند. شاتون شاتون برای اتصال میل لنگ به پیستون یا به واسطه به کار می رود و جنس آن فولاد و بعضی اوقات چدن تشکیل شده از میله با دو سر که یکی از آنها اتصال ثابت دارد و دیگری مجزا یا جدا شونده است.

اجزای تشکیل دهنده کمپرسور پیستونی 

1)  الکتروموتور 2) کلید تنظیم کننده فشار اتومات 3) واحد هواساز 4) چرخ 5) مخزن 6) لاستیک لرزه‌گیر 7) شیر یکطرفه 8) سوپاپ

قیمت کمپرسور پیستونی

رطوبت گیر کمپرسور پیستونی

برای حذف رطوبت کمپرسور پیستونی  از خشک کن هوا و رطوبت گیر استفاده می‌گردد. خشک کن و رطوبت گیر باید هر دو نصب گردد تا هوای خشک و مطلوبی دریافت کنید. در مواقعی که قصد نداریم هزینه بیشتر برای خرید درایر صرف کنیم بهتر است از رطوبت گیر کمپرسور یا تله آبگیر استفاده شود.
همواره قطرات روغن و آب در خط تراکم هوا وجود دارد که موجب فرسودگی و زنگ زدن قطعات داخلی پمپ باد و مخزن و کمپرسورهای اسکرو یا پیستونی می شود. از این رو به حداقل رساندن استهلاک و صرفه جویی هزینه های تعمیرات و سرویس کمپرسور، مهمترین وظیفه درایر یا خشک کن کمپرسور می باشد.

برای مشاهده خشک کن کمپرسور کلیک نمایید.

قیمت رطوبت گیر کمپرسور پیستونی

تعمیر کمپرسور پیستونی

گاهی وقت ها برای تعمیر کمپرسور پیستونی هواساز دستگاه باید جایگزین گردد و در بعض مواقع با اصلاح و تراشکاری سیلندر و تعویض پیستون و رینگ ها این مشکل برطرف میگردد. نکته جالب آن است که تعداد بیشماری از کمپرسورها همچون کمپرسور اسکرو، دارای قطعات متحرک هستند، این در حالی است که قطعات کمپرسور پیستونی از تحرک کمتری برخوردارند.

گاهی اوقات به دلیل رسیدن زمان تعویض، بین قطعات اصطحکاک بوجود می آید و حرارت تولید شده باعث ایجاد زمان تعمیر می شود. مهم تر از آن باید بدانید که برای تعویض و تعمیر کمپرسور پیستونی به موقع اقدام کنید زیرا با این کار طول عمر و کارایی دستگاه خود را افزایش می دهید و هزینه های اضافی کارخانه را کاهش دهید.

حواستان باشد که ماهی یکبار برای تعمیر اقدام کنید و مواردی همچون از بین بردن گریس و نشتی‌های روغن، چک کردن کابل برق دستگاه، اجزای پوسیده و ضعیف، میزان روغن، نشتی و فیلتر و هوای فشرده را مورد بررسی قرار دهید.
این دستگاه دارای دو قطعه مهم نظیر سوپاپ اطمینان یا سوپاپ ایمنی است، این دو مورد را حتما جا نیندازید و فشار دستگاه و آچارکشی آن ها را نیز فراموش نکنید.

آشنایی با مزایای کمپرسور پیستونی

کمپرسور پیستونی از جمله دستگاه هایی است که با خرید آن ضرر نمی کنید. این دستگاه طول عمر بالایی دارد و در طول تعویض روغن و بررسی قطعات صنعتی آن، بیشتر از آنچه فکرش را کنید برای تان کاربرد خواهد داشت. ظرفیت این دستگاه صنعتی بسیار متنوع است و مصرف پایینی دارد. همچنین با قیمتی مناسب می توانید آن را برای کارخانه خود تهیه کنید. یکی دیگر از مهم ترین مزیت های آن، وجود تعمیرکاران و کارشناسان متخصص برای تعویض، تعمیر و نگهداری این وسیله است.

کمپرسور پیستونی چه کاربردی دارد؟

کمپرسور پیستونی از جمله دستگاه هایی است که در صنعت از آن بسیار استفاده می شود. صنایعی همچون پالایشگاه های نفت، کلیه کارخانه جات مربوط مواد شیمیایی و گاز طبیعی، به این دستگاه نیاز دارند. مهم تر از همه اینکه گازهای فشرده شده توسط کمپرسور پیستونی نقش مهمی در فناوری سردسازی و خنک کنندگی دارند.

نقش آن ها را در صنایع و خدماتی همچون غواصی، دندان‌پزشکی، اتومبیل سازی و کشاورزی را نمی توان فراموش کرد. این دستگاه ایمنی بالایی دارد و برای استفاده در مکان های مهم و ضروری، نیاز است. کمپرسور پیستونی قدرت بالایی دارد و انرژی فوق العاده ای را تولید می کند. همچنین می توان اشاره کرد که مهمترین نکته در نگهداری کمپرسور پیستونی، جلوگیری از نشت روغن در بالای پیستون است، به این معنی که باید حلقه‌های پیستون مرتب تعویض گردند تا منجر به خرابی کل دستگاه نشوند.

کمپرسور پیستونی یا کمپرسور اسکرو؟

اگر در فکر خرید کمپرسور بوده و هنوز نمی دانید که کمپرسور اسکرو برای کار شما مناسب تر است و یا کمپرسور پیستونی صنعتی بیشتر به کار شما می آید، باید این نکته را یادآور شویم که حجم هوای مورد نیاز دستگاه‌ های کارگاه شما از مهم ترین عواملی است که می تواند در انتخاب کمپرسور به کمک شما آید.

در صورتی که حجم هوای مورد نیاز شما از ۱۲۰۰ لیتر بر دقیقه کمتر است و نیازی به روشن بودن دائمی کمپرسور ندارید، وقت آن رسیده تا کمپرسور پیستونی را انتخاب کرده و خریداری نمایید. به علاوه انتخاب کمپرسور پیستونی برای فشارهای بالای ۱۰ بار مناسب می باشد.

اما در صورتی که میزان تولید هوای مورد نیاز شما بیشتر از ۱۲۰۰ لیتر بر دقیقه باشد، بهتر است که به جای کمپرسور پیستونی از کمپرسور اسکرو استفاده کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که برای محافظت از کمپرسور خود یک درایر تبریدی را نیز سفارش دهید.

مصرف کنندگان کمپرسور باد پیستونی چه کسانی هستند؟

از آن جایی که هر ابزاری را بهر کاری ساخته اند، هر کدام از کمپرسورهای باد نیز دارای کاربردهای مشخصی بوده و از آن برای مواردی استفاده می شود که نیازمند ظرفیت های نسبتاً پایین هوای فشرده هستند.

از مهم ترین کاربردهای کمپرسور باد پیستونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارگاه های صنعتی کوچک
  • ساخت و ساز ساختمان
  • کسب و کارهای کوچک
  • تعمیرگاه های خودرو

نکته طلایی پس از نصب کمپرسور پیستونی

پس از نصب کمپرسور یک نکته طلایی وجود دارد که در صورت رعایت کردن، افزایش عمر کمپرسور شما را سبب شده و شما را از خرید مجدد و یا تعمیر اجزای کمپرسور پیستونی معاف می سازد.

در مخزن کمپرسور همواره مقداری آب و رطوبت وجود دارد این رطوبت در صورتی که به لوله های انتقال هوا راه پیدا کند، سبب آسیب زدن به قطعات مختلف این دستگاه خصوصاً قطعات مکانیکی و شیرها می گردد. به همین علت برای آن که رطوبت و آب موجود در هوا را کنترل کرده و یا از بین برد، باید از خشک کن هوا استفاده کرد.

خشک کن هوا که آن را با درایر تبریدی نیز می شناسیم، سبب می شود که هوای خنکی ایجاد شده و آب موجود در مخزن رفته رفته خشک شده و از هوا جدا گردد. آبی که توسط درایر از هوا گرفته می شود، توسط یک شیر تخلیه که بر روی دستگاه تعبیه شده است گرفته شده و تخلیه آن نیز به صورت زمانبندی شده و خودکار صورت می گیرد.

در هنگام انتخاب کمپرسور پیستونی به نکات زیر دقت کنید!

  • شرایط اقلیمی مانند رطوبت هوا، ارتفاع از سطح دریا و محلی کمپرسور نصب می گردد را در نظر بگیرید. این موضوع نیاز شما به درایر را مشخص می کند.
  • حجم هوای مورد نیاز بر واحد زمان که همان ظرفیت کمپرسور است را برای کار خود مورد توجه قرار دهید.
  • زمان کار و استراحت کمپرسور باید در نظر گرفته شود.
  • در نظر گرفتن ضریب نشست در لوله کشی و دستگاه‌ های مصرف کننده را فراموش نکنید.
  • امکان کارکرد دستگاه های مصرف کننده هوای فشرده به صورت همزمان را در نظر بگیرید. برای مثال کارکرد سندبلاست با کمپرسور باید مورد توجه قرار گیرد.
  • دور الکتروموتوری که روی کمپرسور نصب است را انتخاب کنید.
  • میزان فشار مورد نیاز سیستم را تعیین نمایید.
  • میزان صدا، لرزش و تاثیرات کمپرسور بر روی افراد مجموعه و روحیات آن ها را در نظر بگیرید.
  • قیمت کمپرسور پیستونی و هزینه های نصب و راه اندازی سیستم را پیشبینی نمایید.
  • احتمال این که در آینده دستگاه های دیگر نیز به مصرف کننده های هوا در مجموعه شما اضافه خواهد شد را مورد توجه قرار دهید.
  • تمهیدات مناسب برای تعمیر کمپرسور پیستونی  را در نظر داشته باشید.

سوالات متداول

برای فشرده کردن هوای فشرده‌ حداکثر ظرفیت 3000 لیتر بر دقیقه متناسب است و دارای سیلندر و پیستون میباشد که با حرکت کردن پیستونها و در زمان تغییر حجم سیلندر موجب فشرده شدن هوای اطراف کمپرسور و منتقل شدن آنها به مخزن ذخیره‌ی هوا میگردد.

به ظرفیت هواساز و فشار کاری آن بستگی دارد. قیمت کمپرسور پیستونی از تقریبا حدود هشت میلیون تومان تا هشتاد میلیون می‌باشد و همانطور که ذکر شد از عوامل متاثر در قیمت می‌توان به ظرفیت هواساز، فشار کار دستگاه و همچنین کیفیت آن اشاره کرد.

کمپرسورهای هوای فشرده سیلندر پیستونی یا از نوع پمپهای باد پیستونی از ظرفیت 50 لیتری تا 3000 لیتری با نسبت به احتیاج هوای فشرده صنعتهای مختلف انتخاب میشود که پرکاربردترین ظرفیت آنها مدل 250، 500 و 1000 لیتری هستند. از برندهای معروف آن می توان به فینی ایتالیا، آبک ایتالیا، ایرمک، فیاک و غیره اشاره نمود.

2 پاسخ
  1. اکبر سپهری
    اکبر سپهری گفته:

    سلام وقت بخیر
    قدرت موتور این کمپرسور ها از چند کیلو وات هست و فشار کاری شون چقدره؟

    پاسخ
    • واحد فروش بادرو
      واحد فروش بادرو گفته:

      سلام و عرض ادب خدمت شما
      قدرت موتور از 2 اسب بخار شروع میشود تا 30 اسب بخار و فشار کاری نیز 7 تا 10 بار می باشد که با توجه به نیاز مشتری تعیین میگردد، برای دریافت مشاوره رایگان جهت انتخاب کمپرسور پیستونی مناسب میتوانید با شماره واتساپ بادرو کمپرسور (09128204891) در ارتباط باشید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی بفرمایند.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *