اجزای درایر تبریدی
اصول عمدهی کار درایرها به این شکل میباشد که هوای فشرده شده مرطوب در مرحلهی نخست وارد یک مبدلی حرارتی میگردد. مقداری هوای گرمی که وارد شده بر اثر نزدیکی با هوای سرد که از درایر میخواهد خارج گردد تا حدی خنک می گردد. بعد از آن هوا به داخل اواپراتور میرود. در این بخش دمای هوا تا 3 درجهی سانتیگراد کم میشود. زمانی که هوا سرد میگردد، بخارات موجود درآن به مایع تبدیل میگردد. چنین مایعی توسط شیر تخیلهی برقی جدا گشته و از سیستم خارج میگردد.
نهایتا مقداری هوای خشک از قسمت مبدل های حرارتی گذر میکند و در اثر نزدیکی با همان هوای گرم وارد شده، دوباره گرم میشود و جریانی از هوای خشک با دمایی تقریبا نرمال از درایر ما خارج میشود.
درایر تبریدی کمپرسور
در قسمت خروجی دستگاه کمپرسور علاوه برمیزان هوا، اغلب ذرات روغن و آب و مقدار ناخالصی های دیگری هم خارج می گردد. مقدار حجمی آب خارج شده از کمپرسورها درصد بیشتری را نسبت به بقیهی ناخالصی ها داشته است و میتوانند موجب خوردگی، زنگ زدگی و معیوب گشتن ماشینآلات و ابزارالات مصرف کننده هوای فشرده شود. بکارگیری درایرهای تبریدی طبق مکان و نوع کمپرسورتان میتواند گاها تا 95 درصد ذرات رطوبتی را از سیستم های جداسازی نماید. در این مقاله به تعریف درایرهای تبریدی هوای فشرده شده، و یا معرفی قطعات و اجزای تشکیل شدهی درایرهای تبریدی، انواع گوناگون درایر صنعتی و قیمت درایرهای تبریدی یا خشک کن های هوای تبریدی میپردازد.
درایر تبریدی چیست؟
خشک کن های هوای تبریدی جزء پرکاربردترین درایرها در صنعت های مختلف است. درایرهای تبریدی که به آنها درایرهای یخچالی هم گفته میشود، مثل یخچال های خانگی که از سیستم های تبریدی جهت خنک سازی مبدل ها استفاده میگردد. خشککن های تبریدی با خنک سازی مبدل ها و بعد از آن گذر جریان هوا از آن قسمت، نقطه شبنم هوای فشردهشده را تا 3 درجهی سانتیگراد کم میکند و با این کار ذرات موجودی در هوا را از آنها جدا سازی مینماید. در درایرهای تبریدی، از گازهای فریونی استفاده میگردد که مطابق قوانین بینالمللی جهت محافظت از محیط زیست و لایه اوزن احتیاج میباشد که از گازهای سازگار با محیط زیست بکار رود و کمپانی های معتبر دنیا ملزم به رعایت این قانون هستند.
همانگونه که مطلع هستید، وظیفهی خشک کن های هوای تبریدی، گرفتن رطوبت موجود از هوا است و مابقی ناخالصی ها، همچنان وجود داشتهاند و با ورود به ماشینآلات حساس میتوانند در کارشان اختلال ایجاد کنند پس پیشنهاد میشود در زمان استفاده از درایرها الزاما از میکروفیلتر کمپرسور استفاده گردد.
کاربردهای دستگاه درایر تبریدی یا یخچالی
حذف کردن رطوبت موجود از هوای فشرده شده از راه سردسازی هوا، جزء اساسیترین وظایف درایرهای تبریدی می باشد.
خشککن های هوا بعد از کمپرسورها قرار میگیرند و هوای فشرده شدهی مورد احتیاج پروژههای صنعتی را تصفیه مینماید.
وارد شدن هر گونه آبی در سیستم های بهداشتی مثل مواد دارویی و غذایی میتوانند موجب فساد محصولات گردد پس در کاربردهایی که از هوای فشرده شده جهت این نوع پروژهها استفاده میگردد، بکارگیری خشککن های تبریدی الزامی میباشد.
دیگر کاراییهای درایر تبریدی کمپرسور به قرار زیر میباشد:
- استفاده در صنایع تولید فلزات
- استفاده در صنایع حساس به وجود رطوبت
- صنایع دارویی و مواد غذایی
- مراکز رنگکاری
- ابزار دقیق
محصولات مرتبط بادرو
اجزای درایر تبریدی کمپرسور
- سپراتور کمپرسور تبریدی
- اویل فری
- ولو پرشر سوئیچ
- پرشرهای سوئیچ
- کندانسور
- فن کندانسور
- مخازن ریسور
- شیر انبساط یا لوله مویی
- مسیر ورودی هوا
- شیر برقی مسیر ورودی هوا
- اوپراتور
- اتودرین تخلیه
- مبدل درایر تبریدی
- شیر برقی تخلیه
- خروجی هوای درایر
ویژگی های درایر تبریدی هوای فشرده که بایستی به آنها دقت کرد
- عملکرد ساده
- پیشگیری از ایجاد رسوب در لولهها و شیرآلات پنوماتیکی
- بکارگیری مواد ضد خوردگی در ساخت مبدل درایرها
- بکارگیری شیر تخلیه اتوماتیک در بخش زیرین درایر برای خروج مایعات کندانس شده.
- بکارگیری برندهای مناسب در اجزای درایر تبریدی هوای فشرده
نکات مورد توجه هنگام خرید درایرهای تبریدی هوای فشرده
پیش از خرید و یا حتی پیش از استعلام قیمت درایرهای تبریدی کمپرسور حتما نکاتی را در نظر بگیرید:
- فشارات موجود در خطوط هوای فشرده بایستی از فشارات مینیمم درایرها بیشر باشد تا درایرها بتوانند هوا را با حداقل افت فشاری از خود گذر میدهد.
- فشارات تولیدی بوسیله کمپرسور باد نبایستی از فشارات مجاز تحمل درایر بیشتر باشد.
- در کاتالوگ درایرهای تبریدی کمپرسورها به مقدار دمای مجاز آن اشاره شده است. مقدار دمای هوای خروجی از کمپرسورها به هیچ عنوان نبایستی بیشتر از دمای مجاز تعیین شدهی درایرها باشد.
- میزان دبی و ظرفیت هوای فشرده بایستی حداقل 30 درصد کمتر از ظرفیت درایرها باشد.
- اندازهی لولههای خطوط انتقال بایستی مناسب با اندازهی خروجی کمپرسورها و خشککن های تبریدی باشد.
آیا سیستم های هوا فشرده همگی نیاز به درایر دارند؟
در اماکنی که از هوای فشردهشده استفاده میشود نسبت به دقت کار، مقدار احتیاج به هوای پاک مختلف است. بکارگیری خشک کن هوای تبریدی با وجودی که در ابتدا هزینهها را بالا میبرد اما نهایتا با کاهش هزینهی استهلاک ماشینآلات، مخارج تولید را کم میکند.
نکات قابل توجه در عمر درایرها:
- در فصول و دوره های مشخصی توسط فشار هوای پاک، اقدام به نظافت درایرتان کنید.
- عملیات تنظیمات دستگاه را با مشاورهی بخش های نمایندگی دستگاه مربوطه انجام دهید.
- دمای محیط اطراف را تا حد ممکن ثابت نگه دارید.
- در تایم های مناسب و تعیین شدهای اقدام به عوض کردن میکروفیلترهای درایر تبریدی کمپرسور کنید.
- مسیرهای خروجی آب را مورد بررسی قرار دهید.
- سایزینگ درایرهای تبریدی
معمولا هنگام مجهز کردن یک واحد صنعتی، نخست دستگاه کمپرسور خریداری میگردد و پس از آن درایرهای تبریدی کمپرسور انتخاب میگردد. چنانچه حجم هوا و اندازهی کمپرسور از ظرفیت درایرها بالاتر باشد، مقدار هوای بیش از مقدار تعیین شدهای به درایر وارد گردد و بجز گرم گشتن مبدل درایرها موجب افت فشار در سیستم میگردد و بنابراین اختلال بسیاری در پدیده فشرده سازی و تصفیه هوا بوجود میآید.