تفاوت درایر جذبی و تبریدی

این روزها از بین درایرهای موجود در بازار، درایرهای جذبی و تبریدی کارآیی‌های حائز اهمیتی دارند. همواره انتخاب کردن درایر متناسب با نیازمان، تبدیل به یک چالش مهمی در صنایع گوناگون شده است. بنابراین آگاه بودن از تفاوتهای این دو درایر و نحوه‌ی عملکردشان، می‌توانند قدم موثری باشند در این انتخاب صحیح که مدنظر می‌باشد.

پیش از آنکه به بحث درایرهای تبریدی یا نوع جذبی بپردازیم دلایل وجود ذرات آب درسیستم های هوای فشرده را بررسی می‌نماییم:
فراموش نکنید که عملکرد کمپرسورهای بادی به این شکل است که هوای محیط اطراف را مکش می‌نماید و فشارات هوای خروجی کمپرسورهای باد در قیاس با فشارات هوای محیط چندین برابر می‌گردد، همانگونه که می‌دانید هوای محیط اطراف اغلب شامل یک میزانی آب یا (بخار آب) می‌باشد و آب مثل هوای محیط اطراف توانایی فشرده شدن را نخواهد داشت.
با بالا رفتن دمای هوا قدرت حفظ رطوبت در آنها بالا رفته اما با کم شدن دما این قابلیت کاسته می‌شود و به این ترتیب هوا از آب تفکیک می‌آبد.

درایرهای هوا یا (خشک کن) وظیفۀ جذب نمودن و حذف کردن رطوبتی که در هوا موجود است را دارد که همین موضوع باعث پیشگیری از پوسیده شدن و یا زنگ زدن تجهیزات و ابزارها، ماشین‌آلات، اتصالات و لوله‌ها می‌گردد.

تفاوت درایر جذبی و تبریدی

خشک نمودن هوا به روشهای جذبی و تبریدی صورت می‌پذیرد

درایرهای تبریدی که هوای فشرده‌ی ورودی را به بخش درونی درایرهای تبریدی، تا نقطه‌ی شبنم 3+ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رساند. با کم شدن دمای هوای بخارات آب موجود، تبدیل به آب یا (مایع) می‌گردد و این مایعات از شیرهای تخلیۀ برقی از سیستمها خارج می‌رود. در طول این مرحله‌ها هوای خشک از قسمت مبدل‌های حرارتی عبور می‌نماید و به دلیل نزدیکی با هوای گرم وارد شده مجدد گرم می‌گردد و نهایتاً یک جریانی هوای خشک که با دمای نرمال و متعادل از درایر خارج می‌گردد.
درایرهای جذبی یا (دسیکانت): درایرهای جذبی یکی از دیگر راههای حذف کردن رطوبت موجود در هوای فشرده است. در درایرهای جذبی، موادی که جاذب رطوبت هایی چون (مولکولارسیو، آلومینا اکتیو و سیلیکا ژل) می‌باشند وجود دارد. هنگامی که هوای فشرده شده از بین این توده‌ها از همان مواد جاذب مذکور عبور می‌کند رطوبت هوا بر اثر تماس داشتن با مواد جاذب به همین مواد جذب شده و رطوبت هوا را خشک می‌نماید.
اغلب خشک کن های نوع جذبی 2 مخزن یا (برجک) دارند که معمولا یکی از این برجک ها در حال کار یا جذب هستند و برجک بعدی مواد خود را احیا می‌نماید که این موضوع موجب موثر بودن درایر می‌گردد.

پیشنهاد ما به شما:  ويبراتور صنعتی

درایرهای جذبی خود به 2 دسته تقسیم می‌شوند

  • درایرهای جذبی هیتلس (Heatless purge type): که معمولا جهت ظرفیتهای کمتر از 30 مترمکعب بر دقیقه کاربرد دارد.

 

  • درایرهای جذبی هیتردار (Blower reactivated typye): اغلب جهت ظرفیت های بیش از 30 مترمکعب بر دقیقه کاربرد دارد.

 

تفاوت درایرهای جذبی و درایرهای تبریدی

  • کارکرد درایر تبریدی به شکلی می‌باشد که چگالش و دمای (میعان) رطوبتی که در هوا موجود است را کم می‌کند اما درایرهای جذبی رطوبت موجود در هوا را به وسیله‌ی مواد جاذب، جذب خواهد کرد.
  • درایر تبریدی معمولاً متناسب با مناطق مرطوب و همچنین درایرهای جذبی که متناسب با مناطق گرمسیر و کویری است.
    درایرهای تبریدی از لحاظ مصرف انرژی و همچنین قیمت مقرون به صرفه‌تر هستند.
  • نقطه‌ی شبنم در درایرهای تبریدی 3+ درجه‌ی سانتیگراد می‌باشد اما در درایرهای جذبی نوع هیتردار تا نقطه‌ی شبنم حدود 40- درجه‌ی سانتیگراد و حتی 70- درجه‌ی سانتی‌گراد می‌تواند برساند.

تفاوت درایر جذبی و تبریدی

البته بهتر است یادآور شویم که بعنوان مثال نقطه‌ی شبنم 3 درجه‌ی سانتیگراد بودن به این معنا می‌باشد که تا میزان سرد شدن و یا رسیدن دمای هوای فشرده شده تا به زیر 3 درجه‌ی سانتی‌گراد به هیچ عنوان شبنمی تشکیل نمی‌شود.
درایرهای جذبی هزینه‌ی نگه‌داری به نسبت بیشتری با درایرهای تبریدی داشته‌اند. مواد آلومینا اکتیوی که در درایرهای جذبی موجودند از هر 6000 ساعت کارکرد بایستی یک بار عوض شوند در صورتیکه درایرهای تبریدی حالت یخچالی دارند و هوا از قسمت کندانسورها عبور نموده و در طول مراحلی، آن میزان رطوبت خودشان را از دست خواهند داد و حدوداً مخارج نگه‌داری نخواهند داشت.
در درایرهای نوع جذبی 15~20% هوای تولید شدۀ کمپرسورها صرف خشک نمودن و یا احیا مواد دسیکانت موجود در برجکها می‌شود و این یعنی کمپرسورها بایستی 20% بزرگ‌تر از ظرفیت مورد احتیاج تهیه گردد چون این میزان هوا به نحوی اتلاف شده به حساب می‌آید اما در درایرهای نوع برودتی اتلاف هوایی نخواهیم داشت.

پیشنهاد ما به شما:  انواع درایر

بادرو کمپرسور ارائه دهنده انواع دستگاه های تبریدی و جذبی است، برای خرید و یا اطلاع از قیمتها می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیگر محصولات شرکت بادرو

سندبلاست

سندبلاست روی سطوح مختلفی از جمله شیشه، فلز، سنگ، چوب، دندان، بتن و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. سندبلاست روی سطوح مختلف، کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه این کاربردها را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهیم.

پیکور بادی

پیکور بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین آنها می توان از چکش های بادی توکو ژاپن و چکشهای بادی تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.

کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو  روغن پاشش oil inject ساخت کمپانی RotorComp  آلمان بوده که با یک الکتروموتور ساخت موتوژن تبریز یا جمکو مونتاژ می‌شود. رادیاتور کمپرسور از نوع آلومینیومی و تابلو برق هیوندا کره می‌باشد که بصورت انتقال تسمه‌ای و یا سفارش کوپل مستقیم می‌باشند.

کمپرسور پیستونی

کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی می‌گردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال می‌نماید. در ظرفیت های بزرگتر از ۵۰۰ لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق می‌باشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری می‌باشد که جدول فنی به شرح زیر می‌باشد.

آنلودر کمپرسور

در دستگاه های کمپرسور اسکرو، کنترل نمودن فشار هوا به وسیله‌ی رگلاتور یا آنلودر کمپرسور انجام می‌پذیرد که کار باز و بسته شدن به وسیله‌ی شیرهای برقی که به آنلودر متصل می‌باشد، انجام می‌گیرد که البته در شرایط عادی بسته است و در زمان جریان باز می‌گردد تا عمل مکش هوا بوسیله‌ی ایرند انجام گیرد و بعد فشرده سازی انجام می‌گیرد.

پیشنهاد ما به شما:  سیمان پاش | سیمان پاش بادی | سیمان پاش دستی چیست ؟

پیکور برقی

بتن‌کن و پیکور برقی دستگاه‌هایی می‌باشند که جهت تخریب سنگ، بتن وآسفالت کاربرد دارد و جهت طبقه‌بندی راحت‌ترنسبت به حجم و توانش، می‌توانیم آنها را گروه‌بندی نماییم و از کوچکترین نوع چنین ابزارهایی که دریل بتن‌کن می‌باشد تا رده‌ متوسطش که به اسم چکش های تخریبی معروف می‌باشند و بزرگترین آنها که پیکور نام دارد دسته بندی می‌نماییم.

درایر

آسان‌ترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار می‌توانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن می‌گردد. شما میتوانید درایر تبریدی را نیز از وبسایت بادرو تهیه نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.