درایرهای تبریدی یا (خشک کن هوا) که در دستگاههای کمپرسور هوای فشرده اعم از اسکرو یا پیستونی، کارآییهای گستردهای دارند. کارآیی این نوع از درایرهای پمپ باد دقیقا مانند سیستم یخچالی میباشد که با عملیات سرد سازی تا میزان 3 درجهی سانتیگراد، هوای فشرده شدهای که از کمپرسور پیستونی و اسکرو خارج میگردد را به میزان حدی استاندارد نقطهی شبنم میرساند و به همین ترتیب به حذف نمودن رطوبت موجود در آن میپردازد و باعث پیشگیری از بوجود آمدن هرگونه رطوبت و یا زنگزدگی در خطوط لولههای هوای فشرده و همچنین تجهیزات و ابزارآلات پنوماتیکی که به کمپرسورهای هوا متصل هستند.
- 1. مشخصات فنی درایرهای تبریدی کمپرسور
- 2. پارامترهای مهم به هنگام انتخاب درایرهای کمپرسور
- 3. برندهای موجود درایرهای تبریدی
- 4. نکات مهم در زمان خرید درایرهای کمپرسور یا رطوبت گیر پمپ باد
- 5. نقطه شبنم در درایر تبریدی
- 6. شرایط نصب درایرهای تبریدی پس از کمپرسورهای اسکرو
- 7. الزامات راه اندازی درایرهای تبریدی کمپرسور
- 8. نکات مهم در نگهداری درایرهای تبریدی
- 9. نکات مهم در نگهداری درایرهای تبریدی
- 10. انتخاب سایز متناسب درایرهای تبریدی برای کمپرسور
- 11. دیگر محصولات شرکت بادرو
مشخصات فنی درایرهای تبریدی کمپرسور
هوایی که از محیط گرفته میشود و رطوبت موجود در آن، وارد کمپرسورهای هوا یا پمپ های باد میگردد و بعد از تهنشین گشتن، توسط شیرهای برقی اتوماتیکی یا همان اتودرینها از دستگاه خارج خواهد شد.
استفاده نکردن از داست فیلترها یا (میکروفیلترهای با دقت حدود 5 میکرون) در درایرهای تبریدی دستگاه کمپرسور، حجم پایین دستگاه، کاهش هزینهی تعمیر و نگهداری و عمر مفید طولانی و … موجب بالا رفتن استفاده ازاین نوع درایرهای کمپرسور در طیف های وسیعتر از صنعت هایی نظیر صنایع غذایی و درمانی و داروسازی شده است. همان گونه که در نوع طراحی خطوط توزیع هوای کمپرسور نیاز میباشد، درایرهای کمپرسور بعد از مخازن نصب میشوند و هوای فشرده شدهی خروجی از دستگاه های کمپرسور که به دلیل بالا رفتن فشار، که گرمتر از هوای محیط نیز میباشد را با سردسازی و رساندن آن به نقطهی شبنم رطوبت زدایی مینماید.
پارامترهای مهم به هنگام انتخاب درایرهای کمپرسور
- میزان دبی و ظرفیت هوای تولید شده به وسیلۀ کمپرسور
- دمای محیط و رطوبت موجود در اطراف دستگاه کمپرسور
- دمای ورودی هوای فشرده شده به وسیلهی کمپرسورها به درون درایر
- فشارات کاری دستگاه کمپرسور
برندهای موجود درایرهای تبریدی
- Arnika
- mikropor
- wise air
نکات مهم در زمان خرید درایرهای کمپرسور یا رطوبت گیر پمپ باد
- برای اینکه عملیات جذب و حذف کردن رطوبت در کمپرسورها به شکل کاملی انجام پذیرد توصیه میشود ظرفیت درایرهای کمپرسور، 20 درصد بالاتر از خود کمپرسور در نظر بگیرید.
- اماکنی که درایرهای کمپرسور و سایر ابزارات و تجهیزات در آنجا استقرار میآبد، بایستی از تابیدن مستقیم نور آفتاب به دور باشد و نیاز میباشد که هوای ورودی به آنها بدون گرد و غبار و خشک هستند.
- خطوط لولههای انتقالی هوای فشرده بایستی با ظرفیت کمپرسورها (پمپ باد) مناسب باشند.
- در هنگام انتقال و نصب از ورود ضربه به درایرهای کمپرسور پیشگیری شود.
- لازمۀ بکارگیری تلههای آبگیر کمپرسورها پیش از درایر یا (خشک کن هوا) جهت بالا رفتن راندمان درایر
- وظیفۀ درایرهای تبریدی کمپرسور
- از ورود رطوبت به ماشین آلات صنایع شیمیایی، دارویی و غذایی پیشگیری مینماید.
- از اکسید شدن و زنگ زدن و خوردگی قطعهها و ماشین آلات مصرف کنندگان هوای فشرده پیشگیری مینماید.
نقطه شبنم در درایر تبریدی
به دما و فشارات کاری معینی از بخارات آب، نقطهی شبنم گفته میشود و در کمپرسورها زمانیکه هوای فشرده شدهای که در حال خروج است، به نقطهی شبنم میرسد، بخارات موجود در آنها بشکل قطرات آب روی قطعهها مشاهده میشود و اغلب موجب ایجاد مشکلاتی در خطوط تولیدی میشود.
جهت از بین بردن کامل رطوبت و پیشگیری از ورود آنها به سیستم و ابزارات و تجهیزات پنوماتیکی از دستگاهی بنام درایرهای تبریدی یا (خشک کن هوای کمپرسور) بکار میرود. توصیهی ما جهت حذف حداکثری رطوبت از هوای فشرده شده بکارگیری درایرهای تبریدی میکروپور برند Mikropor ترکیه است که جزء بهترین تولید کنندگان خشککن هوای فشرده در دنیا میباشد.
تکنولوژی موجب میشود که خیلی از صنایعی که حساس به هوای فشرده هستند و از اینرو کیفیت هوایی که مورد مصرف قرار میگیرد در صنایع از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
شرایط نصب درایرهای تبریدی پس از کمپرسورهای اسکرو
- پیشنهاد میشود حتماً برای کمپرسورتان یک مکان مسقفی که به دور از هر گرد و غباری و یا تابش نور آفتاب را در نظر بگیرید و درایرهای تبریدی را در مجاورت کمپرسورها در کمپرسورخانه جایگذاری نمود.
- برای افزایش راندمان سیستم ضرورت دارد که ظرفیت درایرها از ظرفیت کمپرسورها حداقل 20درصد بالاتر باشد تا در زمان بالا رفتن دمای هوا، گنجایش و ظرفیت درایرها بالا رفته و هوا را دوباره به نقطهی شبنم میرساند.
- میزان دمای محیطی که درایرهای کمپرسور در آن قرار میگیرند بایستی حداکثر مابین 7 تا 45 درجهی سانتیگراد باشند و بجز این ضروری است که دمای هوای فشرده شده که به درایرهای تبریدی وارد میشود از 50 درجهی سانتیگراد پایینتر باشد.
- فاصلۀ مجازی که طرفین جهت نصب درایرهای کمپرسور نبایستی از 60 سانتیمتر تجاوز نماید.
- پایههای دستگاه که نقش فندانسیون و لرزهگیر را داشته، توصیه میشود پایهها باز نگردد.
- درایرهای تبریدی کمپرسورها بایستی در قبال سرمایش و گرمایش محیط اطراف حفاظت شود.
- در زمان نصب از صحت و سلامت نصب اتصالات مطمئن شوید.
- در درایرهای تبریدی برند میکروپور، میکروفیلرهای MX در بخش ورودی و میکروفیلترهای MY در بخش خروجی نصب میشوند.
- در زمان لولهکشی بایستی حتما از لولۀ ضد زنگ و یا PVC و مناسب با اتصالات خروجی و ورودی درایرهای کمپرسوراستفاده شود و از مصرف هرگونهی شیلنگ در انتقال دادن هوای فشرده پیشگیری شود.
- تلههای آبگیر کمپرسور بایستی مابین مخزن ذخیرهی هوای فشرده و درایرهای تبریدی نصب شوند.
الزامات راه اندازی درایرهای تبریدی کمپرسور
پیش از ورود هوای فشردهی تولید شده در دستگاههای کمپرسور به درایرهای تبریدی، جهت از بین بردن همۀ آلایندههای موجود در هوای فشرده، بایستی حداقل 10 دقیقه در بیرون از درایر نگهداری شود و بعد از آن با فشارات مجاز به درایرهای کمپرسوری وارد شود.
در زمان روشن کردن کمپرسورها یا پمپهای باد بایستی توجه کنید که باید درایر تبریدی حداقل 15دقیقه قبل از به کار افتادن هواساز یا (ایرند) کمپرسور روشن شود و در زمان خاموش نمودن کمپرسور 15دقیقه بعد از آن خاموش شود.
نکات مهم در نگهداری درایرهای تبریدی
- هفته ای 2 یا 3 بار توسط هوا با فشارات متناسب تنظیم شود.
- از تغییرات تنظیم های اولیهی دستگاه بدون هماهنگی قبلی خودداری گردد.
- درجۀ حرارت محیط کمپرسورخانه بشکل استمراری کنترل شود.
- میکرو فیلترهای بکار رفته در درایرهای نوع تبریدی ساعات کارکردی مجازی دارند که حدود 6 ماه یا 5000 ساعت میباشد و پیشنهاد میشود بعد از این مدت به سرعت اقدام به تعویض کنید.
- چنانچه مبدل درایرهای تبریدی به آبگرفتگی دچار نشوند شیلنگ های تخلیه چک شود که هیچ تاخوردگی نداشته باشند.
نکات مهم در نگهداری درایرهای تبریدی
- هفتهای 2 تا 3 بار به وسیله هوا با فشار مناسب تنظیم شود.
- بدون هماهنگی از تغییر تنظیمات اولیه دستگاه خودداری نمایید.
- درجۀ حرارت محیط اطراف کمپرسور خانه با استمرار و مدام کنترل شود.
- میکروفیلتری که در درایرهای تبریدی بکار رفته است، ساعات کارکرد مجازی دارد که حدودا 6 ماه الی 5000 ساعت است و توصیه میشود پس از این زمان سریع آن را تعویض کنید.
- مبدل درایرهای تبریدی برای اینکه دچار آبگرفتگی نشوند شیلنگ های تخلیه را چک نمایید که احیانا دچار تاخوردگی نشده باشد.
انتخاب سایز متناسب درایرهای تبریدی برای کمپرسور
نخستین موردی که هنگام انتخاب کردن درایرهای تبریدی بایستی به آنها توجه نمایید نسبت اندازۀ درایر به میزان ظرفیت دستگاه کمپرسور میباشد و در صورتیکه درایری که برای سیستمتان انتخاب مینمایید کوچکتر از اندازهی احتیاج باشد، به دلیل گرم شدن بیش از اندازهی درایر، راندمان سیستمتان بطور حتم به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و عملیات حذف نمودن رطوبت به شکل کاملی انجام نخواهد شد. در ادامه می توان چنین نتیجهگیری نمود که اندازهی درایر در میزان راندمان رطوبتگیری دستگاه های کمپرسور نقش مهمی دارد.
جهت انتخاب کردن اندازهی مناسب درایرهای تبریدی که مناسب با میزان ظرفیت کمپرسور، عمدهترین عاملی که باید مدنظر گرفت ظرفیت های تولیدی باد کمپرسورها هستند و همینطور مواردی مثل دمای هوا محیط اطراف و دمای هوا وارد شده به دایرها هم در انتخاب درایرهای تبریدی اثرگذار است. برای اطلاع از قیمت درایر تبریدی هوای فشرده با کارشناسان بادرو کمپرسور تماس بگیرید.
دیگر محصولات شرکت بادرو
سندبلاست
سندبلاست روی سطوح مختلفی از جمله شیشه، فلز، سنگ، چوب، دندان، بتن و… مورد استفاده قرار میگیرد. سندبلاست روی سطوح مختلف، کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه این کاربردها را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
پیکور بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین آنها می توان از چکش های بادی توکو ژاپن و چکشهای بادی تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.
کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو روغن پاشش oil inject ساخت کمپانی RotorComp آلمان بوده که با یک الکتروموتور ساخت موتوژن تبریز یا جمکو مونتاژ میشود. رادیاتور کمپرسور از نوع آلومینیومی و تابلو برق هیوندا کره میباشد که بصورت انتقال تسمهای و یا سفارش کوپل مستقیم میباشند.
کمپرسور پیستونی
کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی میگردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال مینماید. در ظرفیت های بزرگتر از ۵۰۰ لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق میباشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری میباشد که جدول فنی به شرح زیر میباشد.
آنلودر کمپرسور
در دستگاه های کمپرسور اسکرو، کنترل نمودن فشار هوا به وسیلهی رگلاتور یا آنلودر کمپرسور انجام میپذیرد که کار باز و بسته شدن به وسیلهی شیرهای برقی که به آنلودر متصل میباشد، انجام میگیرد که البته در شرایط عادی بسته است و در زمان جریان باز میگردد تا عمل مکش هوا بوسیلهی ایرند انجام گیرد و بعد فشرده سازی انجام میگیرد.
پیکور برقی
بتنکن و پیکور برقی دستگاههایی میباشند که جهت تخریب سنگ، بتن وآسفالت کاربرد دارد و جهت طبقهبندی راحتترنسبت به حجم و توانش، میتوانیم آنها را گروهبندی نماییم و از کوچکترین نوع چنین ابزارهایی که دریل بتنکن میباشد تا رده متوسطش که به اسم چکش های تخریبی معروف میباشند و بزرگترین آنها که پیکور نام دارد دسته بندی مینماییم.
درایر
آسانترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار میتوانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن میگردد. شما میتوانید درایر تبریدی را نیز از وبسایت بادرو خریداری نمایید.
کمپرسور باد
کمپرسور باد با نامهای متفاوت پمپ هوا، پمپ باد و کمپرسور هوا نیز شناخته میشود. اساس کمپرسور هوا، تولید هوا با فشار بالا است که همه فرآیندها در مخزن کمپرسور صورت میگیرد. استفاده کردن از کمپرسور باد نامناسب، باعث ایجاد مشکلات زیادی برای شما میشود که میتوان به فشار زیاد به موتور، هدر رفتن انرژی و فرسودگی بخشهای مکانیکی موتور اشاره کرد.