کارشناسان بادرو قصد دارند در این مقاله روش های تنظیم فشارات کمپرسورهای اسکرو با PLC را به طور جامع آموزش بدهیم، امید که مفید واقع شود.
آموزش تنظیم فشار کمپرسور اسکرو
در کل فشار کمپرسور اسکرو مابین 6 الی 8 بار میباشد. لازم است توضیح دهیم که شرکت هایی که کمپرسورهای اسکرو را طراحی و تولید مینمایند به حالت پیش فرض کمپرسورهای اسکرو را بر روی فشار کاری 6 الی 8بار تنظیم مینمایند.
اکنون امکان دارد بنابر یکسری دلایل مصرف کنندگان بخواهند نسبت به احتیاجات کاری خودشان این میزان حداقل و یا حداکثری فشارات دستگاه را تغییر دهند.
نکته حائز اهمیت این است که پیش از ایجاد هرنوع تغییری در فشارات کاری کمپرسورهای اسکرو حتما بایستی از حداکثری میزان فشاراتی که کمپرسور اسکرو قادر است تولید نماید و همچنین از سوی دیگر از حداکثری فشاراتی که مخازن قابلیت تحمل آن را داشته باشند، اطمینان حاصل نمایید.
دلیل این موضوع این میباشد که چنانچه حداکثر فشاری که بر روی PLC تنظیم میگردد از حداکثر میزان فشاری که کمپرسورهای اسکرو تولید نماید زیادتر باشد، موجب آسیب خوردن الکترو موتور و هواساز کمپرسور اسکرو میگردد.
چگونه فشار کمپرسور اسکرو را با PLC تنظیم نماییم ؟
چگونگی تنظیم فشار کمپرسور اسکرو با PLC ARSIN AR100
نخست بایستی دکمه ENTER را بزنید تا روی PLC عبارتی مانند SET به نمایش درآید، رقمی که برروی PLC نمایان میگردد همان میزان حداکثری فشار میباشد که به وسیلهی کمپرسور تولید میگردد. لازم است یادآوری کنیم که زمانی که فشار داخل مخزن کمپرسور به این میزان میرسد کمپرسور عملیات فشرده سازی هوا را متوقف مینماید و ازین پس دیگر باری وارد مخزن نمیگردد.
جهت تغییر میزان حداکثری فشار، با فشار دادن دکمههای رو به بالا و رو به پایین میتوان این میزان حداکثری فشار را کاهش و یا افزایش دهیم. همانگونه که پیشتر ذکر شد بایستی قبل از این کار، مطمئن شوید که عدد وارد شده از میزان حداکثر فشاری که کمپرسور قادر است تولید نماید بیشتر نباشد که بهتر است با شرکت سازندهی کمپرسور تماس بگیرید و از این موضوع مطلع گردید.
اکنون دکمهی ENTER را فشار دهید.
برروی PLC کمپرسورعبارتی بنام dIF نمایش داده میشود که این رقم بر روی PLC ظاهر میگردد نشان دهندهی تفاوت مابین حداکثر و حداقل فشار کاری کمپرسور میباشد. به عنوان مثال چنانچه شما حداکثری فشار کمپرسور را 8 بار انتخاب نموده باشید عدد 2 Dif خواهد بود.
و در انتها بایستی دکمهی ENTER را دوباره بزنید تا از برنامه خارج گردید.
کمپرسور اسکرو – کمپرسور پیچی (SCREW) چیست
کارآیی کمپرسورهای اسکرو این گونه میباشد که هوا یا گازی که توسط روتورهایی که در داخل سیلندر موجود است به جریان میوفتد .
روتورهای کمپرسورهای اسکرو مانند پیچهای چند راههای میباشد که به شکل نر و ماده در بخش داخلی همدیگر میچرخند و با حرکت خودشان گاز یا هوا را به سمت جلو میبرند .
که نهایتاً باعث ایجاد خلا و ورود مدام گازها به قسمت داخل کمپرسور میگردد و با کاهش فاصله مابین مولکول های گاز باعث بالا رفتن فشارات آنها میگردند.
فاصلهی مابین روتورها و بدنه باید ناچیز باشد زیرا که اگر فاصله بیشتر باشد موجب نشتی درونی میگردد که نهایتاً موجب کمتر شدن عملکرد و کارآیی کمپرسور میگردد و از سوی دیگر میزان حرارت بیشتر میگردد.
عیب یابی کمپرسور اسکرو
هوای محیط به داخل کمپرسور کشیده میشود و در آنجا مابین چرخنده (روتورها) و پوسته به دام میوفتد و در برخورد با نر و مادگی این روتورها با یکدیگر هوا در طول این کمپرسورها پیش میرود و آرام آرام حجم آن کم میگردد و از دستگاه بیرون میرود در کل و در یک جمله میتوان اینگونه گفت هوای محیط وارد کمپرسور اسکرو میگردد و متراکم میشود و در انتها از دستگاه بیرون میرود.
پیشنهاد میشود حتماً این مقاله را بخوانید: عیب یابی کمپرسور
اغلب تصور اشتباهی در مورد تنظیم کنندههای کمپرسور یا (رگولاتور) موجود است که ما در اینجا سعی داریم که این ابهام را برطرف نماییم و همینطور اطلاعاتی در مورد نحوهی استفادهی بهینه از تنظیم کنندههای کمپرسور ارائه مینماییم. اکثر کمپرسورهای باد یک مخزن مجهز به تنظیم کنندهی هوا دارند. این تنظیم کنندهها در خطوط تخلیهی مخزن و بالای اتصال دهنده تخلیه قرار میگیرد؛ یعنی دقیقاً همان اتصالدهندهای که شیلنگ هوای دستگاه را به آن متصل مینمایید. بر طبق نوع و مدل کمپرسور هوایی که بکار میبرید، تنظیم کننده کمپرسور شما امکان دارد متفاوت باشد.
تنظیم کننده کمپرسور شما امکان دارد که دارای رنگ های متفاوتی باشد؛ کوچکتر و یا بزرگتر باشد، یک هواسنج کوچکتر یا بزرگتر داشته باشد و یا حتی ممکن است که فشارسنج به شکل مستقیم به تنظیم کننده متصل نگردد؛ دستگیرهی تنظیم کننده شما متفاوت بنظر برسد، با وجود همهی این ها، تنظیم کنندههای هوا بطور کلی از حیث عملکرد مشابه میباشند.
نحوه استفاده از تنظیم کنندههای کمپرسور
استفاده از تنظیم کننده خیلی ساده میباشد. چنانچه دکمهی تنظیمات ریگلاتور را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید، بطور معمول فشار آن بالا میرود و اگر دستگیره را برخلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید، فشار کم میشود. فشارات ریگلاتور روی گیج تنظیم کننده، به نمایش درمیاید و اندازهگیری مخزن از همان جا که کمپرسور هوای شما به شکل معمول دو فشارسنج دارد؛ فشار جریانات هوا را در مجرای خروجی و شیلنگ هوا به نمایش درمیآورد.
بعضی از دستگیرههای تنظیم کننده با فشار دادن و یا بیرون کشیدن قفل میگردند. چنانچه متوجه شوید که دکمه تنظیم ریگلاتور را نمیتوانید روشن کنید؛ سعی نمایید آنرا فشار دهید یا آنرا به قسمت بالا بکشید. همینطور اگر یک قفل تنظیم داخلی داشته باشد، بایستی آن را باز نمایید.
تصورات اشتباه در مورد تنظیم کنندههای کمپرسور
رایجترین تصور اشتباه در مورد تنظیم کنندههای کمپرسور هوا این میباشد که فشارات هوا را افزایش میدهد. چنانچه بعنوان مثال، فشارات مخزنتان 100 PSI باشد؛ با چرخاندن دستگیره در سمت عقربههای ساعت میتوانید فشارات تخلیه را بالا ببرید. اگر سعی نمایید که فشارات مخزن را بیشتر از 100 PSI ببرید، سوزن تنظیم کننده متوقف میگردد و فشار مخزن 100 PSI را نمایش میدهد و این همان فشاری میباشد که موجب خروج اتصال تخلیه به شیلنگ هوا میگردد. تنظیم کننده هوا تنها فشار را میکاهد. هیچ تنظیم کنندهی هوایی قادر نیست، فشار را نسبت به فشار موجودی که در مخزن و یا هوا تنظیم نماید.
تنظیم کنندهها چه مزیتی دارند؟
دستگاه تنظیم کنندهی کمپرسور، دستگاهی مهم میباشد، چون به شما این امکان را میدهد که فشارات را به حداقل مطلوب و مورد احتیاج ابزاری که میخواهید با آنها کار کنید، میرساند. بکارگیری تجهیزات در حداقل میزان فشار موجب بالا رفتن عمر آن میگردد، مقدار هوای مورد استفاده را میکاهد و نتیجتاً هزینهی انرژی را جهت فشرده سازی هوا کم میکند و فرکانس چرخهی کمپرسور هوا را میکاهد که دارای نتایج مثبتی برای چرخهی عمر و نگهداری کمپرسور به دنبال دارد. همیشه فشارات تنظیم کننده هوا را در حداقل فشار مورد نیاز جهت کار با هر یک از تجهیزات تنظیم نمایید.
آیا میتوانید چند تنظیم کننده هوا داشته باشید؟
البته که میتوانید چنین کاری کنید، خیلی از کارخانههای صنعتی، ابزارات هوای فشرده را تا بالای سقف محیط کار، لوله کشی مینماید تا هوا را داخل محل به گردش در بیآورند. فشار هوا به شکل معمول بیشترین فشاری میباشد که کمپرسور کارخانه میتواند بوجود آورد. خط لوله قطرهای به قسمت کف محل نصب میگردند تا هوای فشرده شده قطعات گوناگون تجهیزات را تامین نمایند. هر یک از دستگاهها یا قطعاتی از ابزارات حداقل فشار کارکرد متفاوت را دارد، بنابر همه اینها، یک تنظیم کننده و به شکل نرمال یک فیلتر اضافی، دقیقا قبل از هر قطعه تجهیزات نصب میگردد تا فشار بتواند به میزان مطلوب عملکردی رسد.
پس در منزل یا مغازه خود میتوانید فشارات هوای تولید شده از کمپرسورهای خودتان را بر روی ریگلاتور موجود در خطوط تخلیهی مخزن تنظیم نمایید و چنانچه از هوای فشرده در نقاط گوناگون استفاده مینمایید؛ اگر تمایل داشته باشید، میتوانید تنظیم کننده هوا را در نقاط دیگری از خطوط نصب نمایید تا بتوانید فشارات هوا را بهتر تنظیم نمایید.
دیگر محصولات شرکت بادرو
سندبلاست
سندبلاست روی سطوح مختلفی از جمله شیشه، فلز، سنگ، چوب، دندان، بتن و… مورد استفاده قرار میگیرد. سندبلاست روی سطوح مختلف، کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه این کاربردها را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
پیکور بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین آنها می توان از چکش های بادی توکو ژاپن و چکشهای بادی تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.
کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو روغن پاشش oil inject ساخت کمپانی RotorComp آلمان بوده که با یک الکتروموتور ساخت موتوژن تبریز یا جمکو مونتاژ میشود. رادیاتور کمپرسور از نوع آلومینیومی و تابلو برق هیوندا کره میباشد که بصورت انتقال تسمهای و یا سفارش کوپل مستقیم میباشند.
کمپرسور پیستونی
کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی میگردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال مینماید. در ظرفیت های بزرگتر از ۵۰۰ لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق میباشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری میباشد که جدول فنی به شرح زیر میباشد.
آنلودر کمپرسور
در دستگاه های کمپرسور اسکرو، کنترل نمودن فشار هوا به وسیلهی رگلاتور یا آنلودر کمپرسور انجام میپذیرد که کار باز و بسته شدن به وسیلهی شیرهای برقی که به آنلودر متصل میباشد، انجام میگیرد که البته در شرایط عادی بسته است و در زمان جریان باز میگردد تا عمل مکش هوا بوسیلهی ایرند انجام گیرد و بعد فشرده سازی انجام میگیرد.
پیکور برقی
بتنکن و پیکور برقی دستگاههایی میباشند که جهت تخریب سنگ، بتن وآسفالت کاربرد دارد و جهت طبقهبندی راحتترنسبت به حجم و توانش، میتوانیم آنها را گروهبندی نماییم و از کوچکترین نوع چنین ابزارهایی که دریل بتنکن میباشد تا رده متوسطش که به اسم چکش های تخریبی معروف میباشند و بزرگترین آنها که پیکور نام دارد دسته بندی مینماییم.
درایر
آسانترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار میتوانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن میگردد. شما میتوانید درایر تبریدی را نیز از وبسایت بادرو خریداری نمایید.
کمپرسور باد
کمپرسور باد با نامهای متفاوت پمپ هوا، پمپ باد و کمپرسور هوا نیز شناخته میشود. اساس کمپرسور هوا، تولید هوا با فشار بالا است که همه فرآیندها در مخزن کمپرسور صورت میگیرد. استفاده کردن از کمپرسور باد نامناسب، باعث ایجاد مشکلات زیادی برای شما میشود که میتوان به فشار زیاد به موتور، هدر رفتن انرژی و فرسودگی بخشهای مکانیکی موتور اشاره کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.