کاربرد کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو یکی از مهمترین و پرکاربردترین کمپرسورهای حال حاضر در دنیا است و در این اواخر توانسته به خوبی نظر صاحبان مشاغل بزرگ و کارخانههای صنعتی را به خود جلب کند. کاربرد کمپرسور اسکرو بیشتر به صنایع محدود میشود و کمتر از آن برای مصارف غیرصنعتی و شخصی استفاده میشود. کاربرد کمپرسور اسکرو نسبت به سایر کمپرسورها بیشتر بوده و قادر است تا هوای متراکم به مراتب با کیفیتتری را تولید کند. با بادرو همراه باشید تا شما را با کاربردهای این کمپرسور آشنا کنیم.
کمپرسورهای اسکرو به دو نوع یک پیچه و دو پیچه تقسیم بندی میشود که هر دو نیز کاربرد های زیادی در صنایع گوناگون دارند. کاربرد کمپرسور اسکرو نوع یک پیچه به دلیل اینکه از یک قطعه پیچ مانند در آن استفاده شده است و میتواند فشار باد کمتری را ایجاد کند به مراتب نسبت به نوع دو پیچه که قادر به تولید هوا با فشار زیاد میباشد.
در اکثر صنایع بیشتر است. همانطور که میدانید صنایع به کمپرسورهایی نیاز دارند که بتواند فشار هوای متراکم تری را ایجاد کند که به همین دلیل کاربرد کمپرسور اسکرو دو پیچه بیشتر میباشد.
موارد استفاده از کمپرسور اسکرو
این روزها دیگر نمیتوان از اهمیت کمپرسورها چشم پوشی کرد، امروزه کمپرسورها در پیرامون ما و مکانهایی مثل خانه، داخل ماشین و هواپیما و در صنایع مختلف استفاده و بسیاری از کاربردهای ساده تا پیشرفته استفاده میشوند. برای مثال برخی از کاربردهای کمپرسورهای اسکرو در موارد زیر است:
در صنعت خودرو سازی
در صنعت الکترونیک
صنایع شیمیایی (میعان گازها ذخیره سازی گاز و غیره)
صنایع هوایی (تامین هوای فشرده برای موتور توربین)
انواع کمپرسور
این کمپرسور در دو نوع روغنی و بدون روغن یا همان خشک نیز تولید میشود. کاربرد این کمپرسور خشک و همچنین روغنی نیز نسبت به نوع فعالیت صنایع متفاوت میباشد. در صنایع مختلف نسبت به نوع محصولی که تولید میشود یک نوع از کمپرسورهای نام برده شده یعنی روغنی و همچنین خشک کاربرد دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود.
کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی به صنایعی محدود میشود که در آنها مواد غذایی و بهداشتی تولید نمیشود زیرا از روغنی که در داخل دستگاه جاری میباشد ممکن است به همراه باد به بیرون تراوش کند. کاربرد کمپرسور اسکرو خشک هیچ محدودیتی ندارد و امروزه از آن در بیشتر صنایع و بخصوص صنایع غذایی و همچنین دارویی استفاده زیادی میشود.
البته کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی موجب شده تا استهلاک ایجاد شده میان قطعات داخلی دستگاه تا حد بسیار زیادی کاهش یابد و در نتیجه عمر قطعات به مراتب بالاتر از کمپرسور خشک باشد. در درون این کمپرسور روغنی همواره روغن جریان دارد که این روغن ساییدگی قطعات را به پایینترین حد خود میرساند. کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی یک مزیت دیگری را نیز بوجود میآورد که آن هم عدم ایجاد حرارت میباشد. روغن موجب خنک شدن قطعات داخلی میشود که به همین دلیل میتوان مدت زمان زیادی از دستگاه بدون آنکه آسیبی به قطعات وارد شود استفاده نمود.
کمپرسور اسکرو را میتوان از کمپرسورهایی دانست که در ساخت آن سعی شده تا تمامی معایب دیگر کمپرسورها حذف شوند. حذف معایب دیگر کمپرسورها یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش کاربرد کمپرسور اسکرو میباشد.
از جمله معایبی که در کمپرسورهای دیگر بخصوص کمپرسور پیستونی وجود دارد صدای زیاد، مصرف بالا، هزینه نگهداری بالا و موارد دیگر میباشد که همگی باعث شده اند تا کاربرد کمپرسور اسکرو نسبت به دیگر کمپرسورهای موجود بیشتر باشد و صاحبان صنایع و مشاغل گوناگون ترجیح میدهند تا از این نوع کمپرسور اسفاده نمایند.
افزایش کاربرد این کمپرسور باعث شده تا برندهای متعددی از این نوع کمپرسور در فروشگاه ها، شرکت ها و بطور کلی مجموعه هایی که در این زمینه فعالیت میکنند بفروش برسد. به همین دلیل اگر شما هم از جمله افرادی هستید که قصد خرید این کمپرسور را دارید بهتر است دستگاهی را تهیه نمایید که متناسب با نوع فعالیت شما باشد. پیشنهاد میشود تا مجموعه هایی را برای خرید کمپرسور اسکرو انتخاب نمایید که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت میکنند زیرا این مجموعه ها میتوانند مشاوره اختصاصی را در اختیار شما قرار دهند و دستگاهی متناسب با نوع فعالیت شما را معرفی کنند.
عملکرد کمپرسور اسکرو و مزایای آن
کارکرد کمپرسور اسکرو به این شکل میباشد که با بهرهگیری از دو عضو جهت متراکم نمودن گاز موجود در دما و حجم و فشارهای بالا بکار میرود. رویهی کار کمپرسورهای اسکرو به این صورت میباشد که بکمک دو عدد مارپیچ دورانی، گاز را به حالت چرخشی متراکم مینماید. نخست بخارهای سرد در قسمت ورودی مکیده میشود و در قسمت دوارکمپرسور حبس میگردد. گازها در همین قسمت از دستگاه کمپرسور در حال چرخش در میزان دما و فشار بالا در بخش خروجی کمپرسور خالی میگردد. این نوع کمپرسورها با در نظرگرفتن تعداد مارپیچها تقسیم بندی میگردد. کنترل نمودن ظرفیت در کمپرسورهای اسکرو بکمک تغییر دورها صورت میگیرد.
کمپرسورهای اسکرو در مقایسه با کمپرسورهای پیستونی دارای مزیتهایی از قبیل شکل ظاهری و ساده با قطعههای کم در ظرفیتهای بالا با بازدهی بیشتر هستند، بعلت حرکاتی یکنواخت و همچنین مداوم این گازها با حرکات بشکل دورانی، میزان لرزش در این کمپرسورهای اسکرو کم می گردد. میزان حساسیت پایین کمپرسور در موقع ورود مبرد بصورت مایع در زمانهای کوتاه و تنظیم خوب ظرفیت دستگاه بدون اینکه شرایط ناپایدار ایجاد نمایدکه در بعضی از کمپرسورها مشکلات و اختلالاتی بوجود میآورد در مورد کمپرسورهای اسکرو این موضوعات پیش نمیآید. از محدودیتهای کارکرد کمپرسور اسکرو به ظرفیتهای کمتر از 70 کیلو وات میتوانیم اشاره کنیم. همچنین از کاربردهای اساسی کمپرسورهای اسکرو به استفادهی آنها جهت تهویه و همینطور سردخانهها میتوانیم اشاره نماییم. از برندهای کمپرسورهای اسکرو که در شرکت بادرو موجود میباشند میتوانیم به روتور کمپ آلمان و ایرزن آلمان اشاره کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.