درایرهای هوای کمپرسور وسیلهای میباشند که بخارات را از هوای فشرده شده حذف مینمایند. درایرهای هوا اغلب در بعد گستردهای از صنایع با قابلیت های زیاد کاربرد دارند. عملیات فشرده سازی هوا آلایندههایی که در هوا موجود است را غلیظ مینماید که شامل بخار آب هم میگردد. این نقطهی شبنم که در هوای فشرده موجود است را نسبت به هوای آزاد بالا میبرد که آنها را به قسمت لولههای پائینی کمپرسور هدایت مینماید. مقدار آب بیش از اندازه در این کمپرسورهای هوا به حالت مایع و یا بخار میتواند و مسائل بسیاری را برای کاربران کمپرسور ایجاد نماید که شامل یخزدن خطوط خروجی، از بین بردن حالت تدریجی لولهها و یا تجهیزات، از کار افتادن ابزارات مربوط به کنترل پروسهی پنوماتیک، گرفتگی فرآیندها غیره میباشد. انواع متعددی از درایرهای هوای کمپرسور وجود دارد که اغلب کارکردشان توسط قطرههای شبنم توضیح داده شده است.
انواع گوناگون درایرهای هوای کمپرسور عبارتند از:
- درایرهای جاذب احیاکننده که اغلب با اسم های “Regens” و یا برج های دو قلو ” twin tower” نامیده میشود.
- درایرهای مایع (آب شونده)
- درایرهای غشایی
- درایرهای یخچالی (سرد)
قطرههای آب از هوای فشرده شده کمپرسورها جهت پیشگیری از بروز چگالش و ورود رطوبت و دخالت در عملیات حساس صنعتی حذف میشوند. درایرهای جاذب احیا کننده اغلب نقطه شبنم را مابین محدودهی 4 – درجهی سانتیگراد الی 70 – درجهی سانتیگراد را تحویل خواهد داد. درایرهای یخچالی اغلب قطرههای آب را در دمای زیر 2 درجهی سانتیگراد تحویل نخواهد داد. درایرهای مایع یا (آب شونده) قطرات آبی را که با دمای هوا در نوسان باشد جمعآوری میکنند. معمولاً این پیشگیری در دمای 20 درجهی فارنهایت هوای فشرده صورت میپذیرد.
بسته به نوع و شرایط محیط، همواره مقداری هر چند اندک رطوبت در هوا موجود است. زمان فشرده سازی هوا به علت عدم تراکم پذیری سیالات، رطوبت مخازن هوای فشرده به 8 تا 10 برابر محیط بالا میبرد و این رطوبت که حالا به شکل قطرات آب و ترکیب آنها با روغن میباشد، احتمالاً بسیار مخرب است. ضربه روی دستگاه های مصرف کنندهی هوای فشرده را به همراه خواهد داشت، پس زدودن رطوبت از هوای فشرده شده یکی از اساسیترین عملیات های سیستم کمپرسور هوا میباشد و استفاده از درایر یا خشک کن هوای فشرده درایر راهی تاثیرگذار جهت حذف کردن رطوبت از هوا میباشد.
مقداری از رطوبت هوای فشرده به شکل قطره میباشد و در ته مخزن جمع میگردد که به وسیلهی شیردستی یا اتودرین قسمت پایین مخزن تخلیه میگردد. به علت دمای بالای هوا، یک مقداری از رطوبت در هوای فشرده شده باقی خواهد ماند و چنانچه استفاده از تلهی آب پس از مخزن، میتوان تا 30 درصد رطوبت را به شکل ذرههای آب از هوای فشرده شده خارج نمود.
میزان رطوبت باقیمانده در سیستم هوای فشرده شده که صدمات جدی میتواند به دستگاه ها، شیرها و ماشین هایی که هوای فشرده شده را مصرف می نمایند، وارد نماید. با این توضیح، اهمیت ویژهی تراکم و حذف نمودن رطوبت موجود در هوای فشرده بطور کامل مشخص میگردد و بکارگیری کمپرسور درایر یا خشک کن هوای فشرده، راهی قابل اطمینان جهت حذف رطوبت هوا میباشد.
نقش رطوبت گیرها یا خشک کن های جذب رطوبتی از هوای محیط میباشد. اجزاء اصلی چنین رطوبت گیرها یک موتور میباشد، مثل موتور درایرهای تبریدی که در بخش داخلی دستگاه های رطوبت ساز تعبیه شدهاند، پس به آنها رطوبت گیر یا خشک کن درایر هم گفته میشود.
انواع درایر
- درایرها به شکل جذبی و تبریدی موجود است.
درایر کمپرسور تبریدی چیست
از انواع کمپرسورهای هوا، درایرهای تبریدی هستند که پس از کمپرسورهای هوای فشرده قرار گرفتهاند و هوای خروجی از پمپ های هوا را خنک مینماید و موجب تراکم و متراکم گشتن بخارات آب و بخارات روغن در هوای فشرده میگردد. با اتودرین مایع شده و از مبرد درایر خارج میگردد.
کمپرسورهای تبریدی درایر توانایی جذب رطوبت میزان حداقلی تا نقاط شبنمی 3 درجهی سانتیگراد میباشد و جهت مقدارهای کمتر از 3 درجه سانتیگراد مصرف کننده بایستی جاذب درایر را انتخاب کرده و استفاده نماید. (نقطهی شبنم، دمایی میباشد که در آن بخارات آب به ذرههای مایع تبدیل میگردد.)
مبردهای درایر با خنک نمودن هوای فشرده شده و کنترل کردن رطوبت در آن دمای نقطهی شبنم را به صفر درجه نزدیک مینمایند.
دمای نقطهی شبنم دمایی میباشد که در آن با سرد نمودن هوا تا آن دما، رطوبتی به شکل قطرههای آب ظاهر میگردد. بنابر همه این ها دمای نقطهی شبنم صفر به شما این اطمینان را میدهد که تا هنگامی که دما به صفر نرسد، هیچ گونه آبی در هوای فشرده شده وجود ندارد.
نوع دیگری از کمپرسورهای درایر جذبی میباشد که در صنایع بسیار حساس جهت حذف آلودگیها و ذرههای بخارات آب پس از کمپرسور اسکرو قرار میگیرد. تفاوت عمده با درایر تبریدی نقطهی شبنم میباشد که محدوده نقطه شبنم جذب درایر از -70 تا 3درجهی سانتیگراد میباشد.
درایر جذبی که شامل دو برج از مادهی جاذب رطوبتی از انواع مولکول یا آلومینا میباشد که در درون آن میزان رطوبت را جذب مینماید و یکی از برجها همواره رطوبت را جذب مینماید و برج دیگری رطوبت را جذب مینماید.
جذب کنندهی درایر در دو نوع اعم از بخاری و یا بدون بخاری ساخته شده است و یک جفت میکرو فیلتر و یک عدد تله آب بر روی آن قرار گرفته است. یکی از عیب های جذب درایرها به نسبت خنک کنندهی درایرها قیمت بیشتر و همچنین هزینهی نگهداری زیادتر است.
جذب درایر عمل جذب رطوبت را با استفاده از جاذب ها (سیلیکاژل، مولکولار، آلومینا فعال) انجام می دهد. چنین موادی دارای حفرههای بسیار ریزی میباشد که رطوبت را به دام میاندازند. از آن جایی که این مواد جهت رطوبت زدایی های بعدی پس از جذب کردن رطوبت بایستی خشک گردند، دو برج مخازن برای آنها در نظر گرفته میشود. در صورتی که یک مخزن رطوبت زدایی گردد، مخازن دیگر با بکارگیری مقداری هوای خشک شدهای در مخزن های مجاورش غیراشباع میگردد. دمای نقطه شبنم این درایرها تا منفی 70 درجهی سانتیگراد میتوانند کاهش بیابند.
به دلیل حساسیت بالای اپراتورها، درایرها اکثراً با میکروفیلترها خریداری میگردند.
معیارهای تمیز کردن هوای فشرده
از جمله جنبههایی که در ارزیابی کیفیت هوای فشرده شده بایستی در نظر بگیرید عبارتند از:
- میزان روغن موجود در هوای فشرده شده
- مقدار رطوبت آب در هوای فشرده شده
- میزان ذرات معلق در هوای فشرده شده
- دمای خروجی هوای فشرده شده بعد از کمپرسور باد
- میزان بوی نامطبوع
- مقدار باکتری موجود در هوای فشرده شد
استفاده از کمپرسور هوای درایر از رطوبت و خوردگی در سیستم لولهکشی هوای فشرده شده پیشگیری مینماید و همینطور از صدمه به ابزارهای متصل به سیستم های کمپرسور هوای فشرده پیشگیری مینماید. استفاده کردن از کمپرسورهای هوای درایر یکی از مراحل عمده و مهمی در پاکسازی هوای فشرده شده خروجی از پمپ های باد میباشد، ولی بایستی توجه کنید که مرحله بعدی که مراحل اول را کامل مینماید بکارگیری کمپرسور تراپ و میکرو فیلتر میباشد. این کمپرسور میباشد که میزان خلوص هوای فشرده شده را تا 99درصد بالا میبرد.
مزایای کمپرسورهای درایر
- بهبود کیفیت هوای فشرده شده
- بالا بردن کارایی سیستم
- پیشگیری از صدمه دیدن تجهیزات مصرف کننده
- پیشگیری از زنگ زدگی
- نکات مهم زمان خرید درایر
- ظرفیت
اغلب در متر مکعب در دقیقه یا cfm بیان میگردد. درایرها به معنای دیگر، مقدار جریان هوای فشرده شده ورودی میباشد.
فشار بر حسب BAR
- به میزان فشار هوای فشردهای که به درایر وارد شده، اشاره دارد. هر سازندهای جدول ضریب فشارات موثر خود را اعلام مینماید. هر چه فشارات بیشتر باشد، درایرهای کمی جهت خشک شدن احتیاج میباشد.
- هر چه دمای نقطهی شبنم بیشتر باشد، درایرهای کوچکتر مورد احتیاج است.
- هر چه دمای محیط بیشتر باشد، درایرهای مورد احتیاج بیشتر میباشد.
- هر چه دمای هوای ورودی بیشتر باشد، درایر مورد احتیاج بیشتر میباشد.
کارشناسان شرکت بادرو کمپرسور آمادهی ارائه راهنمایی و مشاوره در این زمینه میباشند. در صورت نیاز تماس حاصل فرمایید.
دیگر محصولات شرکت بادرو
سندبلاست
سندبلاست روی سطوح مختلفی از جمله شیشه، فلز، سنگ، چوب، دندان، بتن و… مورد استفاده قرار میگیرد. سندبلاست روی سطوح مختلف، کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه این کاربردها را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
پیکور بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین آنها می توان از چکش های بادی توکو ژاپن و چکشهای بادی تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.
کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو روغن پاشش oil inject ساخت کمپانی RotorComp آلمان بوده که با یک الکتروموتور ساخت موتوژن تبریز یا جمکو مونتاژ میشود. رادیاتور کمپرسور از نوع آلومینیومی و تابلو برق هیوندا کره میباشد که بصورت انتقال تسمهای و یا سفارش کوپل مستقیم میباشند.
کمپرسور پیستونی
کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی میگردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال مینماید. در ظرفیت های بزرگتر از ۵۰۰ لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق میباشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری میباشد که جدول فنی به شرح زیر میباشد.
آنلودر کمپرسور
در دستگاه های کمپرسور اسکرو، کنترل نمودن فشار هوا به وسیلهی رگلاتور یا آنلودر کمپرسور انجام میپذیرد که کار باز و بسته شدن به وسیلهی شیرهای برقی که به آنلودر متصل میباشد، انجام میگیرد که البته در شرایط عادی بسته است و در زمان جریان باز میگردد تا عمل مکش هوا بوسیلهی ایرند انجام گیرد و بعد فشرده سازی انجام میگیرد.
پیکور برقی
بتنکن و پیکور برقی دستگاههایی میباشند که جهت تخریب سنگ، بتن وآسفالت کاربرد دارد و جهت طبقهبندی راحتترنسبت به حجم و توانش، میتوانیم آنها را گروهبندی نماییم و از کوچکترین نوع چنین ابزارهایی که دریل بتنکن میباشد تا رده متوسطش که به اسم چکش های تخریبی معروف میباشند و بزرگترین آنها که پیکور نام دارد دسته بندی مینماییم.
درایر
آسانترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار میتوانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن میگردد. شما میتوانید درایر تبریدی را نیز از وبسایت بادرو خریداری نمایید.
کمپرسور باد
کمپرسور باد با نامهای متفاوت پمپ هوا، پمپ باد و کمپرسور هوا نیز شناخته میشود. اساس کمپرسور هوا، تولید هوا با فشار بالا است که همه فرآیندها در مخزن کمپرسور صورت میگیرد. استفاده کردن از کمپرسور باد نامناسب، باعث ایجاد مشکلات زیادی برای شما میشود که میتوان به فشار زیاد به موتور، هدر رفتن انرژی و فرسودگی بخشهای مکانیکی موتور اشاره کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.