تنظیم ویبره بدنه

ویبره‌ی بدنه در بخش هایی از صنعت که احتیاج به ضربه، ارتعاش و لرزش می‌باشد استفاده می‌شود. چنین ارتعاشاتی می‌تواند در ابعادی بزرگ و سنگین و یا کوچک و سبک انجام پذیرد که بنا به احتیاج مشتری متغیر می‌باشد. نحوه‌ی کارکرد و مکانیزم موتورهای ویبره بدنه به این شکل می‌باشد که وزنه‌ای با نسبت چگالی بالا بر روی شافت روتور آن نصب می‌شود که این وزنه‌ها حدود 25 تا 50 درجه از 360 درجه محور را پر می‌نماید (این امر بستگی به نوع موتور ویبره بدنه دارد). به حرکت افتادن موتورها موجب انتقال مرکز ثقل و نتیجتاً ایجاد ارتعاش و لرزش در کل ویبره بوجود می‌آید.

جهت انتخاب موتورهای ویبره‌ی متناسب در دستگاه ها و ماشین های صنعتی نخست با انواع مختلف روش های ارتعاشی می‌خواهیم آشنا شویم. دانستن نوع ارتعاشات مورد احتیاج هر نوع ماشین صنعتی، شما را در انتخاب موتورهای ویبره بدنه کمک رسان است.

سیستم ها و روش های ارتعاشی

دستگاه هایی که از تکنیک ارتعاش بهره می‌گیرد را می توان به گروه های زیر تقسیم نمود:

  • سیستم های نوسان آزاد
  • دستگاه های نوسانی وابسته به رزونانس

سیستم های نوسانی آزاد شامل 2 روش گوناگون می‌باشد:

چرخشی

نیروی ارتعاشی در همه‌ی جهات تا 360 درجه به حالت چرخشی، در جهت عقربه‌های ساعت یا اینکه خلاف جهت عقربه‌های ساعت هدایت می‌گردد.

روش “چرخشی” با بکارگیری یک موتور ویبره الکتریکی حاصل می‌شود.

یک طرفه

نیروی ارتعاش در شکل رفت و برگشتی سینوسی بدون اینکه محو شود در یک سو هدایت می‌گردد.

روش “یک جهته” یا یک سو از طریق دو موتور ویبره با ویژگی های الکترو مکانیکی یکسان، که هر یک از آنها در سوی مخالف با دیگری می‌چرخند، حاصل می‌شود.

پیشنهاد ما به شما:  تعمیر و نگهداری کمپرسور هوا

تنظیم ویبره بدنه

نمونه‌هایی از روش استفاده‌ی از موتورهای ویبره در عملیات های مختلف

مثال‌هایی از کاربرد موتورهای ویبره در صنایع

جهت صفحات ویبره (نوار نقاله‌ها، ماشین های اندازه‌گیری، الک یا سرندها، جداکننده ها، موقعیت گیرها، تخلیه کننده‌ها، مرتب کننده یا سورترها، فیدرها و بسترهای سیال) روش نوسان یکطرفه متناسب می‌باشد.

برای فیلترها، سیلوها و هاپرها و تخت های ارتعاش نوسان چرخشی جز گزینه‌های مناسب می‌باشد.

جهت فشرده سازی در میزهای ویبره و همچنین تست در آزمایشگاه ها روش ارتعاشات یک طرفه و یا چرخشی بکار می‌رود.

 

 

چگونه موتور ویبره متناسب جهت دستگاه های ویبره را انتخاب نماییم؟

انتخاب موتورهای ویبره در دستگاه های ارتعاشی خیلی مهم می‌باشد. ویبره‌های بدنه در مدل ها و انواع گوناگون با کارایی‌های گسترده می‌باشد. انتخاب متناسب به شکل مستقیمی بازده کاری دستگاه ارتعاش را تعیین می‌نماید. مراحل انتخاب نمودن موتورهای ویبره‌ی مکانیکی ارتعاشی به شرح زیر می‌باشد:

  • تعیین دور یا سرعت ویبراتور:

طبق احتیاج عملیاتی دستگاه، ارتعاش مورد احتیاج فرکانس (r/min) و دامنه را تعیین نمایید.

  • سرعت ویبره در صفحه‌های ارتعاشی

دانه‌های بزرگتر 1000 یا 1500 دور، دانه‌های کوچکتر 3000 یا 3600 دور، مواد خشک و یا پودری 1800 دور، مواد تر و چسبنده 3600 دور به بالا و سنگ ریزه و شن ها 3000 دور

  • سرعت ویبره در سیلو و هاپر

مواد ریز دانه ویبراتورهای با 3000 دور و مواد درشت دانه با  1500دور

  • سرعت ویبره در میز ویبره

مواد سبک و غیرفشرده 1800 دور، مواد با چگالی بالا و فشرده 3000 دور

  • سرعت ویبره در قالب های بتن

در قالب های عمودی 6000 دور، در قالب افقی 3000 دور

در خشک کن معادن شن و ماسه از ویبراتور 1500 دور و در تنش زدایی ارتعاشی ویبراتور 6000 تا 8000 دور بر دقیقه استفاده می‌گردد.

تعیین ضربه ویبراتور

با توجه به ساختار دستگاه ارتعاش، وزن ارتعاشات بر حسب (kg) را بدست آورید و نیروی ارتعاش مورد احتیاج برحسب (N) را محاسبه نمایید.

محاسبه‌ی وزن ویبراتور در سرند

  • 4× (وزن صفحه ارتعاشی+ وزن مواد)
  • محاسبه‌ی وزن ویبراتور در فیدر یا کانویر یا صفحه‌ی انتقالی
  • k× (وزن صفحه انتقالی + وزن مواد) ، k عددی بین 4 تا 7 است.
  •  محاسبه‌ی وزن ویبراتور در هاپرهای مخروطی
  • 10/ (0.261× توان دوم قطر× ارتفاع× چگالی)
  • محاسبه‌ی وزن ویبراتور در هاپرهای مربعی
  • 10/ (1/3× طول× عرض× ارتفاع×چگالی)
  • محاسبه‌ی وزن ویبراتور در میز ویبره
  • 2× (وزن میز+ وزن قالب+ وزن مواد)

بدنه 1

گریس‌کاری بلبرینگ ها ویبره بدنه

گریس‌کاری بلبرینگ ها در هر نوع موتور ویبره بدنه بایستی انجام بگیرد. بلبرینگ های ساچمه ثابت هرگز احتیاجی به گریس ندارد، در این دسته از بلبرینگ ها بایستی یاتاقان قدیم تعویض گردد و یک نمونه جدید جایگزین نمود.
در شرایط های دشوار کاری یا تایم های کاری زیاد روغن‌کاری بیشتری نیاز دارد.
توسط قرار دادن گریس آب بندی شده بر روی قاب به سهولت و بدون درآوردن بلبرینگ ها گریس‌کاری دوره‌ای را می‌توان به آسانی انجام شود.
شفت روتور را با دست چرخانده تا روغن به راحتی پخش گردد.

پیشنهاد ما به شما:  مهم ترین نکات و تفاوت درایر جذبی و تبریدی

کنترل ها

  • جریان موتور در حال حرکت را بررسی نمایید و مطمئن گردید که از مقدار استانداردی که روی برچسب موتور درج شده است تجاوز نمی‌نماید.
  • بدون ایراد بودن اتصالات را تست نمایید و کابل اتصالی را برای عاری بودن از هرنوع آسیب به شکل ظاهری بررسی کنید.
  • صدایی که از بلبرینگ ها و قسمت های دیگر موتور به گوش می‌آید را بررسی کنید. (چنانچه صدای غیر عادی دارد).
  • تمامی پیچ ها را بررسی نمایید و در صورت شل بودن، آنها را تا رسیدن به مقدار استاندارد مورد نیاز سفت کنید.
  • دمای محیط کاری نبایستی بیشتر از 40 درجه‌ی سانتی‌گراد شود.

دسته بندی موتور ویبره صنعتی طبق نوع منبع تغذیه

موتور ویبره برقی: ویبره بدنه برقی مثل سایر تجهیزات و ابزارات صنعتی شامل یک موتور الکتریکی می‌باشد که در واقع منبع تغذیه‌ای این دستگاه است. یک وزنه با نسبت چگالی تقریباً زیاد نیز در کنار این موتور الکتریکی قرار می‌گیرد که جابجا شدن مرکز ثقل دستگاه ها به آن بستگی دارد. عموماً 25 تا 50 درصد از کل محور به وسیله‌ی این وزنه اشغال می‌گردد. وزنه زمان چرخش با سرعت زیاد، لرزش همه‌ دستگاه ها را به دنبال خواهد داشت. این ویبراتور قدرت بیشتری داشته و در نتیجه موارد استفاده‌ی زیادتری دارد.

ویبره بدنه بادی: تجهیزات و ابزارهای پنوماتیک از عمده‌ترین اجزای تشکیل دهنده‌ی چنین ویبراتورها می‌باشد.کارآیی این ویبراتورها جهت ایجاد ارتعاشات در دستگاه های گوناگون یا زدودن رطوبت و هوای اضافی موجود در تجهیزات می‌باشد که افزایش ایمنی و کیفیت ساخت قطعات را بدنبال خواهد داشت. این دستگاه ها در صنعت کشاورزی هم کاربرد دارد. از چنین ویبراتورهایی می‌توانید جهت تخلیه‌ی سیلوها یا غربال‌گری پودرهای دارویی مختلف هم بکار می‌رود.

جهت دریافت مشاوره درباره تنظیم ویبره بدنه لطفا با کارشناسان بادرو کمپرسور تماس گرفته و از خدمات رایگان این مجموعه بهره ببرید.

پیشنهاد ما به شما:  مدل های مختلف شاتکریت دستی و نحوه کار آنها

دیگر محصولات شرکت بادرو

سندبلاست

سندبلاست روی سطوح مختلفی از جمله شیشه، فلز، سنگ، چوب، دندان، بتن و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. سندبلاست روی سطوح مختلف، کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه این کاربردها را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهیم.

پیکور بادی

پیکور بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین آنها می توان از چکش های بادی توکو ژاپن و چکشهای بادی تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.

کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو  روغن پاشش oil inject ساخت کمپانی RotorComp  آلمان بوده که با یک الکتروموتور ساخت موتوژن تبریز یا جمکو مونتاژ می‌شود. رادیاتور کمپرسور از نوع آلومینیومی و تابلو برق هیوندا کره می‌باشد که بصورت انتقال تسمه‌ای و یا سفارش کوپل مستقیم می‌باشند.

کمپرسور پیستونی

کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی می‌گردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال می‌نماید. در ظرفیت های بزرگتر از ۵۰۰ لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق می‌باشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری می‌باشد که جدول فنی به شرح زیر می‌باشد.

آنلودر کمپرسور

در دستگاه های کمپرسور اسکرو، کنترل نمودن فشار هوا به وسیله‌ی رگلاتور یا آنلودر کمپرسور انجام می‌پذیرد که کار باز و بسته شدن به وسیله‌ی شیرهای برقی که به آنلودر متصل می‌باشد، انجام می‌گیرد که البته در شرایط عادی بسته است و در زمان جریان باز می‌گردد تا عمل مکش هوا بوسیله‌ی ایرند انجام گیرد و بعد فشرده سازی انجام می‌گیرد.

پیکور برقی

بتن‌کن و پیکور برقی دستگاه‌هایی می‌باشند که جهت تخریب سنگ، بتن وآسفالت کاربرد دارد و جهت طبقه‌بندی راحت‌ترنسبت به حجم و توانش، می‌توانیم آنها را گروه‌بندی نماییم و از کوچکترین نوع چنین ابزارهایی که دریل بتن‌کن می‌باشد تا رده‌ متوسطش که به اسم چکش های تخریبی معروف می‌باشند و بزرگترین آنها که پیکور نام دارد دسته بندی می‌نماییم.

درایر

آسان‌ترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار می‌توانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن می‌گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.