انتخاب کمپرسور باد
دستگاههای کمپرسور هوا از آن جمله قطعات و دستگاههای بسیار کاربردی و ضروری در تجهیزات صنعتی میباشد که انرژی مورد نیاز برای آنها را مهیا میکند. از اینرو کاربران این نوع دستگاهها، بایستی قبل از اقدام به خرید کمپرسورها باد تحقیقات لازم را انجام داده و موارد مختلف را مورد بررسی قرار دهند و با آگاهی کامل بهترین و متناسبترین انتخاب را انجام دهند.
در غیر این صورت دستگاه بازدهی لازمه را نمی تواند داشته باشد و بعد از اندک زمانی دستگاه قابل استفاده نخواهد بود. از موارد مهمی که بایستی برای تهیهی این دستگاهها در نظر داشته باشید را به اختصار دراین مقاله آوردهایم تا بتوانید درستترین انتخاب را نسبت به نوع احتیاجتان داشته باشید.
احتیاج تجهیزات مورد نظرتان را بررسی نمایید:
نخستین مرحله جهت انتخاب کمپرسور باد، درنظر داشتن احتیاج تجهیزات مد نظرتان میباشد.
اینکه میخواهید از دستگاه کمپرسور در کارخانههای پنوماتیک یا ماشینآلات برقی بهره بگیرید یا فقط و فقط قصد دارید باد تایرها را تنظیم نمایید، خیلی فرق میکند در معیارهای انتخاب شما فرق خواهد کرد.
چنانچه بخواهید از وسایلی استفاده نمایید که احتیاج به جریانات زیاد باشد، از کمپرسورهایی با مخازن بزرگتر بهتر است انتخاب نمایید. ولی اگر بخواهید فقط از آنها جهت پر نمودن باد تایرها، منگنه کوبها، میخکوب بادی، و از این جور کارها استفاده نمایید، به یک دستگاه کمپرسور قابل حمل یا (پرتابل) با میزان حجم مخازنی در حدود تقریبا 50 لیتر احتیاج خواهید داشت. از آنجایی که در دستگاههای کمپرسور پرتابل، میزان حجم مخازن خیلی کمتر از کمپرسورهای ثابت میباشد، این دستگاهها اغلب کوچک بوده و صدای تقریبا کمی دارند.
به طور کلی، مقدار فشار و میزان حجم مورد احتیاج ابزاراتی که میخواهید از آنها استفاده نمایید، همیشه در نظر داشته باشید. مسلم میباشد که ابزارآلات سنگین به فشارات بیشتری احتیاج دارند و به سهم خودشان حجم بالاتری از هوای فشرده شده را نیاز دارند. چنانچه موفق نشوید دستگاه کمپرسور بزرگتری را جهت دستگاه مد نظرتان انتخاب نمایید، بایستی بطور مرتب منتظر پرشدن مخازن کمپرسور باشید، که این مسائل بازده و کارآیی را شدیدا کم خواهد کرد. همچنین، طول عمر مفید موتوردستگاهتان هم شدیدا کاهش میآبد.
انواع مختلف کمپرسورهای موجود را بشناسید:
کمپرسور باد پیچ معکوس و چرخشی از رایجترین انواع کمپرسورهای هوا میباشند که اغلب نوع پیستونی آنها جزئ متداولترین و محبوبترین آنها محسوب میگردد.
این سیلندر پیستونی دارد که به سمت پایین و بالا حرکت مینماید. برخی از کمپرسورهای هوا جهت تنظیم کردن جریانات و فشارات بالا از پیستونهای دوگانه استفاده مینمایند. یک نوع دیگری از کمپرسورهای هوا پیچ دوار میباشد. چنین کمپرسورهایی جهت استفادهی بطور مداوم طراحی گشتهاند.
دستگاههای کمپرسور پیستونی در 2 مدل تک مرحلهای و 2 مرحلهای طراحی میگردند. بیشترین هوای تولیدی بوسیلهی کمپرسورهای تک مرحلهای در حدود تقریبا 150 psi میباشد. این کمپرسورهای 2 مرحلهای اغلب از 2 پیستون جهت تولید کردن هوای فشرده استفاده نموده و تقریبا 200 psi هوای فشرده شده تولید مینماید. پیستونهای سایز بزرگتر، هوا را تا 100 psi و پیستونهای نوع دوم آنرا تا تقریبا 200 psi فشرده مینماید. توجه نمایید که دستگاه کمپرسور 1 مرحلهای امکان دارد 2 عدد پیستون داشته باشد ولی بعنوان کمپرسورهای تک مرحلهای در نظر گرفته میشوند، چون نهایتا پیستون دوم آن فقط میتواند تقریبا 150 psi هوای فشرده شده تولید نماید. مزیت قابل توجه آن این میباشد که هوا را با سرعت بالاتر و بیشتر از کمپرسورهای تک پیستونی فشرده مینماید.
دستگاههای کمپرسور تک مرحلهای جهت تامین نمودن انرژیهای بیشتر ابزارآلات پنوماتیک و همینطور جهت فشارات باد تا حدود 8 بار کافی میباشند. کمپرسورهای پیستون از نوع دوتایی، چه تک مرحلهای باشند و چه دو مرحلهای باشند، اغلب زمانهایی که به فشارهای بالاتر احتیاج باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
CFM (Cubic Feet Per Minute) را بررسی نمایید:
منظور از CFM اندازه گیری جریانات حجمی دستگاه میباشد. وطبق psi کمپرسورها تغییر مینماید، به همین علت میباشد که دو ابزار با psi های مختلف الزاماً دارای CFM های یکجوری نیستند. نتیجتاً بررسی CFM ها دقیقا همان کاری میباشد که شما بایستی جهت انتخاب کمپرسورهای باد انجام دهید.
CFM های استاندارد بعنوان 14/5 PSIA، در 68 درجۀ فارنهایت یا (20درجه سانتیگراد) و با رطوبت نسبی 0٪ اندازه گیری میشود. (اگر تصمیم به استفاده از SCFM ندارید، حتما از شماره های CFM استفاده کنید که همه در یک psi یکسان هستند.) هنگام انتخاب کمپرسور باد، CFM دستگاه میتواند بر سایز کمپرسور نیز موثر باشد. موتورهای بزرگتر کمپرسورها، هوای بیشتری تولید میکنند و CFM آنها بیشتر است. ابزارهای بی شماری که به طور هم زمان با استفاده از هوای فشرده کار میکنند باعث افزایش تقاضای هوای فشرده در کمپرسور باد میشوند. تجهیزاتی که به طور مداوم از هوا استفاده میکنند، مانند دستگاه رنگ پاش، هوای بسیار بیشتری نسبت به دستگاههایی که به صورت متناوب به کمپرسور نیاز دارند (مانند آچار پنوماتیک) میطلبند. بسته به امکاناتی که هوای فشرده فراهم میکند – یا استفاده متناوب یا استفاده مداوم – انواع مختلف کمپرسور هوا وجود دارند. یک کمپرسور از نوع دوار (مانند اسکرو) برای چرخههای کار مداوم و یک کمپرسور پیستونی (مانند کمپرسور های تسمه ای) برای استفادههای متناوب مناسب است.
میزان اسب بخار (HP) کمپرسور هوا را بررسی نمایید:
برای تولید فشارات هوا، رتبهبندی اسب بخار میتواند بعنوان راهنمایی باشد. فشارات بالای هوا و اندازهگیری پوند در هر اینچ مربع یا (PSI) به این معنا میباشد که کمپرسورها میتوانند مقدار هوای بیشتری را در مخازن ذخیره نمایند. دامنۀ مشترک اسب بخار روی دستگاههای کمپرسور هوا مابین تقریبا 1/5 تا 6/5 HP میباشد. دستگاههای کمپرسور هوا با ظرفیت HP بالاتر هم موجود است، ولی اغلب جهت مصارف صنعتی کاربرد دارند و psiمقدار بالاتری را ارائه مینمایند. رتبه بندیهای اسب بخار در اواخر تغییر نموده است. چنانچه مدلهای جدید به روز را با مدلهای قدیمیتر مورد قیاس قرار دهیم، بهتر میباشد که بجای رتبههای HP، مقدار جریانات را مورد بررسی قرار دهید؛ زیرا استفاده از دستگاه کمپرسور در مقیاسهای کوچکتر به میزان کاربردهای صنعتی آنها، به اسب بخار نیازی ندارند.
در صورتیکه اسب بخار خودش، یک نشانگر باارزشی در تعیین نمودن کمپرسورهای هوا محسوب میگردد، ولی تنها مورد تعیینکنندهای جهت انتخاب کردن کمپرسورهای باد است. بنابراین اهمیت CFM یا فوت مکعب در هر دقیقه بالاتر از مقدار اسب بخار خواهد شد.
فشارات هوای کمپرسور باد:
دستگاههای کمپرسور تک مرحلهای تا زمان خاموش شدن تقریبا 136 PSI فشار بوجود میآورد و جهت تجهیزات هوایی که کوچکتر هستند، متناسب است. جهت تجهیزات سایز بزرگتر، کمپرسور 2 مرحلهای نوع صنعتی مناسب میباشد که در مرحلهی اول تقریبا 90 PSI و بعد از آن با فشارات دوم استوانه در مراحل دوم تا تقریبا 175 PSI فشار تولید مینماید. PSIG ها هم جزئ واحدهای اندازه گیری فشار میباشند. کمپرسورهای هوا معمولا قادرند هوا را با فشارهای میزان گوناگونی همچون 100,125,150,175 psig تولید کرده و تخلیه نمایند.
فضای موجود و قابلیت حمل را مد نظر بگیرید:
وزن و ابعاد از نکات دیگری است که در زمان انتخاب کمپرسور باد بایستی به آنها توجه ویژه نمود. کمپرسورهای هوا ممکن است دستگاههایی با سایز کوچک و قابل حمل و یا بالعکس دستگاههایی با سایز بزرگتر و با قدرت بیشتر باشند. با اینکه امکان حمل و جابجایی کمپرسورهای پرتابل، آسانتر میباشد، ولی چنانچه فضای کافی جهت نگهداری کمپرسورها را داشته باشید و به فشار بالاتری احتیاج دارید، از کمپرسورهای ظرفیت بیشتر میتوانید استفاده نمایید.
منابع انرژی را مد نظر بگیرید:
اینکه شما همواره جهت استفاده از کمپرسورهای باد به منبع برق دسترسی داشته باشید یا نه عامل قابل توجهی میباشد. چنانچه به پریز برق همیشه بتوانید دسترسی داشته باشید، میتوانید یکعدد موتور درایو را با موتورهای نوع الکتریکی انتخاب نمایید. اکثر کمپرسورهای هوای برقی با ولتاژهای 110 ولت و بعضی از کمپرسورهای سایز بزرگتر با ولتاژهای 240 ولت هم کار مینمایند.
کمپرسورهای هوای سیار با موتورهای بنزینی یا دیزلی میتوانند عمل نمایند. در موتورهای موجود در وسیلهی مدنظر ادغام شوند یا از درگاههای هیدرولیکی و یا PTO دیگر استفاده نمایند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی روشهای مدرن زیادی جهت تامین انرژی کمپرسورهای هوا وجود دارند.
گنجایش مخازن کمپرسور باد:
بطور کلی دستگاههای کمپرسور میتوانند سیستم هوای تجهیزات را تامین نموده و میزانی از آن را در مخزنها و یا گیرندههای خود ذخیره نمایند.
حجیم بودن یا سایز بزرگتر گالنهای مخازن موجب ذخیرهی هوای بیشتر در کمپرسورها میگردد. در حالتی که حجم بالای هوا از مخزن خارج گردد، قادر خواهید بود که از مقدار جریان بیشتری در زمان طولانی استفاده نمایید. چنانچه ازدستگاه کمپرسوری که دارای مخزن میباشد، استفاده نمایید اندازهی مخزن اعم از کوچکی و بزرگی آن را تعیین نمایید. چنانچه احتیاج به این دارید که بصورت طولانی مدت با کمپرسورتان کار کنید، بایستی دستگاهی با مخزن بزرگتر را انتخاب نمایید. ولی در صورت احتیاج به کار کردن کوتاه مدت مثل زمان بکارگیری میخکوب، یک مخزن کوچک نیز میتواند کارتان را بخوبی انجام دهد. سایز مخازن اغلب در لیتر اندازهگیری میگردد.
قدرت موتور کمپرسور باد:
قدرت تجهیزات توسط گاز یا برق، گازوئیل یا دیزل تامین میگردد. دستگاههای کمپرسور باد اغلب از جریان برق جهت انجام تمام عملیات فشرده سازی استفاده میگردد. بعضی از عوامل قابل توجه که زمان انتخاب کمپرسورهای باد برقی بایستی در نظر گرفت عبارتاند از:
فرکانس، ولتاژ، فاز
- ولتاژ ممکن است 115,208,230,460 باشد. بعضی ابزارات حتی با چندین ولتاژ (بعنوان مثال 115 و 230 ولت) میتوانند کار کنند.
- برق ممکن است تکفاز یا سه فاز باشد.
- فرکانس برای تمامی تجهیزات 60 هرتز میباشد.
- موتورهای دیزلی و یا گازی اغلب در کمپرسورهای قابل حمل یافت میشوند.
چرخۀ کاری یا چرخۀ وظیفه در کمپرسورهای باد:
چرخۀ وظیفه هنگامی میباشد که دستگاه کمپرسور پیش از گرم شدن کار نماید. چنین مقدار درصدی زمان کارکرد دستگاه کمپرسور در یک دورۀ 10 دقیقهای هستند. برای مثال، رتبه بندیهای چرخۀ وظیفههای 50 درصدی به معنای این است که کمپرسور در دورهای 10 دقیقهای است تا 5 دقیقه کار نماید و 5 دقیقه هم استراحت نماید. برای آن تجهیزاتی که به کارکرد مداومی بیشتری احتیاج دارند، به رتبۀ چرخۀ وظیفۀ بیشتری احتیاج میباشد.
دیگر محصولات شرکت بادرو
سندبلاست
سندبلاست روی سطوح مختلفی از جمله شیشه، فلز، سنگ، چوب، دندان، بتن و… مورد استفاده قرار میگیرد. سندبلاست روی سطوح مختلف، کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه این کاربردها را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
پیکور بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین آنها می توان از چکش های بادی توکو ژاپن و چکشهای بادی تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.
کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو روغن پاشش oil inject ساخت کمپانی RotorComp آلمان بوده که با یک الکتروموتور ساخت موتوژن تبریز یا جمکو مونتاژ میشود. رادیاتور کمپرسور از نوع آلومینیومی و تابلو برق هیوندا کره میباشد که بصورت انتقال تسمهای و یا سفارش کوپل مستقیم میباشند.
کمپرسور پیستونی
کمپرسور پیستونی در دو شکل ایستاده و یا خوابیده طراحی میگردد که نوع ایستاده فضای کمتری را اشغال مینماید. در ظرفیت های بزرگتر از ۵۰۰ لیتری همه دستگاهها دارای تابلو برق میباشند. از موارد مهم در انتخاب کمپرسور پیستونی ظرفیت و فشارکاری میباشد که جدول فنی به شرح زیر میباشد.
آنلودر کمپرسور
در دستگاه های کمپرسور اسکرو، کنترل نمودن فشار هوا به وسیلهی رگلاتور یا آنلودر کمپرسور انجام میپذیرد که کار باز و بسته شدن به وسیلهی شیرهای برقی که به آنلودر متصل میباشد، انجام میگیرد که البته در شرایط عادی بسته است و در زمان جریان باز میگردد تا عمل مکش هوا بوسیلهی ایرند انجام گیرد و بعد فشرده سازی انجام میگیرد.
پیکور برقی
بتنکن و پیکور برقی دستگاههایی میباشند که جهت تخریب سنگ، بتن وآسفالت کاربرد دارد و جهت طبقهبندی راحتترنسبت به حجم و توانش، میتوانیم آنها را گروهبندی نماییم و از کوچکترین نوع چنین ابزارهایی که دریل بتنکن میباشد تا رده متوسطش که به اسم چکش های تخریبی معروف میباشند و بزرگترین آنها که پیکور نام دارد دسته بندی مینماییم.
درایر
آسانترین و بهترین راه در جدا کردن آب از هوای فشرده، که هزینهای کم را در بر گیرد، نصب و راه اندازی درایر است. با انجام این کار میتوانید از مواردی همچون رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزات بادی جلوگیری کنید. نکته جالب آن است که ساختار درایر، بسیار به یخچال شباهت دارد و به گونه ای موجب خنک شدن آن میگردد. شما میتوانید درایر تبریدی را نیز از وبسایت بادرو خریداری نمایید.
کمپرسور باد
کمپرسور باد با نامهای متفاوت پمپ هوا، پمپ باد و کمپرسور هوا نیز شناخته میشود. اساس کمپرسور هوا، تولید هوا با فشار بالا است که همه فرآیندها در مخزن کمپرسور صورت میگیرد. استفاده کردن از کمپرسور باد نامناسب، باعث ایجاد مشکلات زیادی برای شما میشود که میتوان به فشار زیاد به موتور، هدر رفتن انرژی و فرسودگی بخشهای مکانیکی موتور اشاره کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.